Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Verkoudheid die maar niet over gaat

Hi, nu 7 maanden burnout, ben nu een week heel erg verkouden/hoofd vol snot, en ik voel mezelf helemaal weer terugvallen. Ik ben ineens weer duizelig, misselijk, beelden gaan te snel, en de verkoudheid gaat maar niet weg.
Wie herkent dit? Ik was zo goed op weg, weer halve dagen werken, voel me nu weer een vaatdoek.

Suus
20-04-2024
laatste reactie: 21-04-2024

1
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hi Suus,

Het is niet gek dat je je compleet minder voelt bij ziekte, je lichaam heeft gewoon weer even een tik te pakken maar daar kom je wel weer overheen. Probeer mentaal er gewoon rustig onder te blijven en het niet te veel persoonlijk aan te trekken.

Het kan trouwens zelfs wel iets goeds zijn dat je ziek bent geworden! Als je heel hoog in je cortisol en adrenaline zit, zoals wij in een burnout over het algemeen zitten, word je niet zo snel ziek. Naarmate de cortisol en adrenaline afnemen en je lichaam herstelt wordt het ook vatbaarder voor ziektes en kwaaltjes. Daarom hoor je vaak dat mensen direct ziek worden als ze een vakantie hebben, puur omdat de stress van je lichaam glijdt.

Probeer het dus positief in te zien!

Groet,
Kees

Kees
20-04-2024
Reageer:
Hi Kees, bedankt voor je bericht.

Ik heb in het begin van mijn burnout corona en een keelontsteking gehad, dus jouw theorie gaat mij voor mij helaas niet helemaal op.

Echter, dat deze verkoudheid weer een mentale uitdaging vormt, klopt helemaal.
Ik lijk wel een hypochonder sinds ik burnout ben geraakt. Hebben jullie dit ook? Elke keer die angst om weer helemaal terug te vallen naar dag 1. Die dag 1 kwam voor mij namelijk ook geheel onaangekondigd. Totaal de regie kwijtgeraakt en daardoor angstig geworden dat het opnieuw zal gebeuren ondanks dat ik veel beter voor mezelf zorg en grenzen stel.
Hoe doen jullie dit?

Gr. Suus

Suus
21-04-2024
Reageer:
Dat hypochondrie herken ik maar al te goed, eerst had ik torenhoge stress dat aan bleef houden voor maanden, steeds meer en meer kwam er bovenop tot dat de emmer overliep en boem /hyperventilatie en zware paniek aanvallen (aantal maanden op en af) sinds dien ben ik bang voor elk klein pijntje of als ik ineens wazig zie.. dan ja.. Ik vind het lastig dat niemand het kan of wil begrijpen in mijn omgeving. “Elke dag ben ik bezig met sterven” 🤔😥 mensen zouden eens moeten weten hoe moeielijk het is om niet helemaal te kunnen genezen na een zware paniek aanval (psychisch) iets wat moeielijk te vergeten is.

Ook ik heb 2 weken geleden een keel onsteking gehad die ik gewoon uit moest zieken omdat me amandelen opgezet waren door een virus, was de eerste keer voor mij maar ja de virussen zijn nu veel heftiger dit jaar, werd vertelt door de arts. Ben in totaal nog net geen 5 weken verkouden geweest..maar hier en daar nog hoesten doe ik nog steeds en last van mijn oren die telkens dicht zitten. deze ronde had ik een aantal paracetamol nodig en strepsils) was niet uit te houden anders

anoniem
21-04-2024
Reageer:
Hoi Suus,
Ik herken jouw zorgen. Ik maakte vorig jaar stapjes vooruit tijdens mijn burn out en in december was ik twee weken ziek, waarschijnlijk corona. Ik dacht echt dat ik toen een totale burn out had en kon niet meer vertrouwen op mijn lichaam. Ik voelde me na twee weken weer iets beter, maar had echt een aantal stappen terug gedaan. En bij elke nieuwe klacht denk ik ook dat het iets ernstigs is. Dit is veel erger geworden sinds het ziek zijn van mijn ouders. En ik vraag mij regelmatig af hoeveel klachten er binnen een burn out kunnen onstaan en waarom het vaak verschillende klachten zijn.
Als ik kijk naar het begin van mijn burn out gaat het wel beter, ondanks dat ik nog steeds klachten heb. Dus hopelijk geldt dat ook voor jou. Soms vergeet je hoe het was. En een verkoudheid zou je ook gekregen hebben als je geen burn out hebt, alleen voelt het nu misschien angstiger en zwaarder omdat je lijf al uitgeput is.
Ik schrijf per week mijn goede momenten op zodat ik die regelmatig terug kan lezen.
Hopelijk ben je snel af van je verkoudheid en kan je weer stapjes vooruit maken.
Groetjes Kim

Kim
21-04-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>