Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Pijn pijn pijn

Het is midden in de nacht en het meeste om mij heen slaapt. Ik zit wakker. Wakker geworden van de intense pijn. Het is weer een periode waarin mijn PDS opsteekt. En dat gaat gepaard met nachtelijke pijnen waar ik wanhopig van word. Deze nachten zijn lang en ondraaglijk. Met hoop slik ik de geadviseerde paracetamol, met in m'n achterhoofd de wetenschap dat ik teleurgesteld zal worden. Ibuprofen dan? Nee ook niet. Totdat ik aan een pijnstiller zit die niet geadviseerd wordt, en niet aan mij uitgeschreven. Als een verslaafde in het hoekje van de bank wanhopig aan het wachten tot het gaat werken.

En ook dan gaan alleen de scherpe kantjes er vanaf. Ten slotte is het bekend dat je steeds meer moet nemen voor hetzelfde effect. Dit geld ook voor de pijnstillende werking. Om te voorkomen dat mijn oplossing een nieuw probleem wordt, verbied ik mezelf de dosis te verhogen.

En iedere keer dat dit de kop op steekt, vraag ik mezelf af of hoe ik hier oud mee word. Het klinkt dramatisch als ik het zo zeg, maar zo ervaar ik het wel.

Hoe gaan jullie om met de pijn?

.
19-04-2024
laatste reactie: 05-05-2024

5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi, ik heb precies hetzelfde, na een uurtje slapen met helse pijnen wakker worden en dan ook de rest van de nacht met verschrikkelijke pijn in mijn gehele buik, onder en boven uitstralend naar mijn rug opstaan en weer proberen te liggen… ik ben ten einde raad, ook die pepermunt capsules werken niet voor mij, om gek van te worden! Ik heb nu een aanval die nu al 4 weken achter elkaar duurt en vraag me af of het ooit nog minder pijnlijk wordt, want hier ga ik letterlijk aan onderdoor.

Erik
20-04-2024
Reageer:
ik heb precies hetzelfde ook, ik heb nu al 4 dagen weer helse pijn en kan helemaal niks anders dan liggen.
Soms ben ik een paar dagen klachtenvrij en dan begint alles weer van voren af aan. Ik heb van alles geprobeerd niks helpt.
Ik heb histamine vrij gegeten de laatste maand eerst leek het heel goed te gaan dus ik weer helemaal gelukkig . maar vervolgens krijg ik weer klachten die veel langer duren nu als ooit te voren.
Ik word hier zo depressief van ik weet niet meer wat ik moet doen.
Kom mijn huis bijna niet meer uit zo.

Ellen
22-04-2024
Reageer:
Even histamine-vrij eten heeft geen kans van slagen.
Ik ben nu bijna drie maanden bezig en ben er nog steeds niet honderd procent uit, maar het werkt wél.
Histamine Intolerantie is niet een vaststaande structuur, het is voor iedereen een andere aanpak.
Even een poosje histamine-vrij eten kan daarom ook niet.
Na de hand van een lijst opgesteld door Zwitserse onderzoekers (mastzellaktivierung punt info) kun je ongeveer zien waar histamine inzit en welke histamine losmaken uit de cellen.
Dat is echter voor iedereen verschillend en dus moet je het proberen, en dat duurt lang.
De enige manier is je strikt aan de regels te houden en alles uit te proberen middels een voedingslijst die je simpelweg zelf kunt maken, en anders is het afwachten tot de medische wereld de onderzoeken heeft afgerond, maar dat duurt nog lang.
Wat ik zelf wél ondervind is dat er steeds meer aandacht aan het gegeven histamine wordt besteed en er “behandelingen” worden voorgesteld die niet correct zijn.
Ik zie namelijk heel vaak bepaalde dingen die als histamine verlager staat aangeschreven terwijl dat helemaal niet waar is.
Ook wordt bepaalde voeding voorgesteld wat juist histamine aanmaakt of vrij maakt uit de cellen.
Het is een redelijk nieuw iets deze materie dus let goed op.
De boven genoemde voedingslijst is redelijk correct.
Bij mij is denk ik eiwit een grote boosdoener en dat zit in héél veel producten.
Ik ben er nog niet helemaal uit, maar als ik chocola, oude kaas, aarbeien, en eieren laat staan heb ik een gewone stoelgang van 1 keer per dag en geen pijn meer.
Gisterenmiddag heb ik een stuk Cheesecake en een glas witte wijn op en dat merk ik al een half uur later.
Slecht geslapen, krampen, opgeblazen gevoel …..

CD
22-04-2024
Reageer:
Sinds 1 februari heb ik vreselijke krampen en voel mij een zombie
Nu kreeg ik afgelopen vrijdag een tip over Okugest gisteren ermee begonnen en vandaag 2x2 tabletjes gehad ik durf bijna niet te juichen eerst maar eens een week verder zijn! Maar ik voel me al beter dan de laatste tijd ook weer wat meer kleur op de wangen.
Sterkte het is zeker het proberen waard het is homeopathische van VSM

Nel
05-05-2024
Reageer:
Sinds 1 februari heb ik vreselijke krampen en voel mij een zombie
Nu kreeg ik afgelopen vrijdag een tip over Okugest gisteren ermee begonnen en vandaag 2x2 tabletjes gehad ik durf bijna niet te juichen eerst maar eens een week verder zijn! Maar ik voel me al beter dan de laatste tijd ook weer wat meer kleur op de wangen.
Sterkte het is zeker het proberen waard het is homeopathische van VSM

Nel
05-05-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>