Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Overspanning/ burnout

Na een langdurige periode van onplezierige interacties met mijn collega's, heb ik besloten om hulp te zoeken bij mijn huisarts. Gedurende het afgelopen jaar op deze afdeling heb ik diverse uitdagende situaties meegemaakt. Ik heb te maken gehad met collega's die zich agressief gedragen en mij regelmatig behandelen met boosheid en kwaadheid. Er wordt weinig toelichting gegeven bij taken, er is gebrek aan informatie, en mijn manager vertoont vermijdingsgedrag en lijkt geen interesse te hebben in het oplossen van problemen.

Ik voel me continu beledigd en beschuldigd van zaken die buiten mijn controle liggen. Mijn collega's controleren alles wat ik doe en brengen negatieve feedback naar mijn manager. Dit alles heeft een ernstige impact gehad op mijn welzijn. Ik ervaar intimidatie tijdens gesprekken en word aangesproken op mijn nationaliteit en mijn beheersing van de Nederlandse taal.

Elke dag kom ik naar het werk en keer ik naar huis met een zwaar gevoel. Het gedrag van mijn manager, die soms in woede uitbarst tijdens gesprekken met collega's, draagt bij aan een onveilige werkomgeving. Bovendien wordt er regelmatig ongepaste taal gebruikt op de afdeling, wat de werksfeer negatief beïnvloedt. Mijn directe collega's roddelen dagelijks over anderen en geven impulsief hun mening over alles, wat veel stress veroorzaakt.

Op dit moment ben ik de grip op mijn situatie kwijt. Ik ervaar dagelijks angst, heb moeite met concentreren, en ben snel emotioneel. Het heeft geleid tot een burn-out.
mijn hartslag omhoog
ik loop met een zware gevol
ik ben emotionele en lichamelijke uitgeput
ik kan niet goed meer met de situatie overweg en uiteindelijk heb ik in een negatieve spiraal beland.
‘Ik heb al langere tijd last van hoofdpijn en ben erg vermoeid. Ik dacht dat de problemen zich vanzelf zouden oplossen door de klachten te negeren en gewoon wat meer te slapen. 
Op een dag liep de emmer over. Ik voelde me leeg en ontzettend vermoeid. Met basisbehoeftes zoals eten, uit bed komen of me aankleden heb ik grote moeite. Ik heb het gevoel dat ik maanden nodig zou hebben om bij te slapen.
Het lijkt erop dat je wilt dat ik de zin corrigeer. Hier is de gecorrigeerde versie:

Telkens wanneer mijn manager me appte, schoot mijn hartslag omhoog en voelde ik alsof ik een brok in mijn keel had. Later had ik een afspraak met de bedrijfsarts, die me adviseerde om het gesprek met mijn manager aan te gaan. Er is iemand die hetzelfde situatie meemaakt?

Ana3
18-04-2024

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>