Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Burn-out: lichamelijk versus geestelijk

Hi!

Zijn er meer mensen die (na 7 maanden) nog steeds sommige dagen/weken extreem moe zijn, maar GEEN last hebben van concentratieproblemen?

Ik lees heel veel verhalen over geheugenproblemen en concentratiestoornissen. Iets wat ik eigenlijk nooit heb gehad. Soms wel overprikkeling, maar met name ernstige vermoeidheid, spierpijn, misselijkheid en keelpijn.

Kan het zijn dat de burn-out zich bij de een meer lichamelijk en bij de ander meer geestelijk manifesteert?

Alvast bedankt!

Anoniem
04-04-2024
laatste reactie: 10-04-2024

1
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hi anoniem,

Ik ben daar ook erg benieuwd naar. Ik heb zelf dat ik wel dingen kan doen en niet moe ben, maar heb wel alle andere klachten die je beschrijft + hartkloppingen en daardoor dus angst. Die keelpijn is ook heel raar. Alsof iemand je keel dichtknijpt, brok in je keel gevoel etc. Heb nu echt ontzettende spierpijn in mijn bovenrug en daardoor maak ik me weer zorgen. Waar manifesteert bij jou de spierpijn?

Amber
04-04-2024
Reageer:
Hey,

Ik heb ook nooit last gehad van concentratieproblemen. Bij mij is het vooral lichamelijk: misselijkheid gehad, maagklachten, oorsuizen, niet kunnen slapen, vaak moe maar nooit zo extreem dat ik niets kon...vandaar dat ik eerst de medische toer ben opgegaan met mijn klachten want dit kon toch niet alleen door stress zijn dat ik me zo slecht voelde ...maar als er niets uit alle onderzoeken komt...en je dan eindelijk eens stil staat bij de afgelopen jaren dan kan ik niet anders dan erkennen dat het allemaal te maken heeft met stress en over mijn grenzen heen gaan.
Ik dacht oorspronkelijk dat burn-out vooral extreme vermoeidheid was, zo erg dat je niets meer kon, dat zelfs boodschappen doen of koken al te veel energie vroeg, dat je niet meer helder kon nadenken.
Ik had nooit gedacht er zoveel andere klachten konden zijn...

Groetjes,

Kiki
04-04-2024
Reageer:
Ja, dat kan zeker. Bij iedereen manifesteren de klachten zich anders. Mijn vermoeidheid was en is vooral lichamelijk, ook omdat ik al jaren met spierspanningspijn loop (wat het lichaam heel veel energie kost). Dus in eerste fase na bv opstaan/douchen/haren wassen alweer doodmoe, of na het verschonen van een 2p bed. Ik kon echter best wel lang achter elkaar lezen (30-60 min) of achter de PC zitten.
Het kan ook zijn dat de mentale klachten overheersen zoals angst en paniek. Of je hebt van beiden veel last, ook geen leuke combi...

Anoniem
05-04-2024
Reageer:
Raar hoofd, adrenaline rushes bekend.

Eddie
10-04-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>