Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Misselijkheid

Ik word elke ochtend vreselijk misselijk wakker. Slaap redelijk goed, maar vanaf het moment dat ik wakker word ben ik misselijk. Zijn er meer mensen die hier last van hebben. Naast misselijkheid heb ik nog veel meer lichamelijke klachten, maar door de misselijkheid is een normaal begin van de dag haast onmogelijk.

Jorrit
03-04-2024
laatste reactie: 12-04-2024

2
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hi, ik heb dit maanden gehad en nu soms nog steeds. Het is de cortisol/adrealine is mij verteld. In de namiddag/avond zakt het vaak bij mij.
Sterkte ermee

Suus
03-04-2024
Reageer:
Ik heb dit ook gehad en heb er ondansetron voor gekregen omdat ik op een bepaald moment zo radeloos was van telkens opnieuw zo misselijk te zijn. Ik heb het maar een paar weken genomen maar ben wel van de misselijkheid af, echter wel nog altijd maagklachten. Deze worden wel elke maand beter. Ik zit nu 7 maanden thuis en heb voor het eerst een week achter de rug waarbij de maagklachten zo goed als weg waren maar ik weet uit ondervinding dat het op en af gaat en van zodra ik wat stress ervaar is er een directe lijn met mijn maag. Het helpt wel als ik dan op mijn ademhaling let, het trekt dan vlugger weg.
Het komt uiteindelijk wel goed ook al denk je soms van niet en ik heb ook de wanhoop gevoeld ( nu nog soms) en is het frustrerend dat het allemaal zo traag gaat...maar als ik zie van waar ik kom...
Ik heb de "fout" begaan in het begin van het allemaal zo snel mogelijk opgelost te willen hebben.
Ik heb vanalles gedaan omdat ik dacht dat er iets mis was met mijn maag. Allerlei onderzoeken waar niets uitkwam. Naar de diëtist geweest, de osteopaat, accupunctuur, psycholoog,.... niets hielp tot ik stil viel en het moest aanvaarden dat het echt mijn lichaam is die rust vraagt en ben na gegaan waar de stress juist vandaan komt en daar heb ik iets aan veranderd ( zaken uit handen gegeven, erkennen dat ik niet de perfecte persoon ben die ik graag zou willen zijn en dat dit ok is,...).
Sindsdien is er een last van mijn schouders gevallen ...
Ik hoop dat je je vlug niet meer zo misselijk gaat voelen want dat vond ik zelf het ergste gevoel.
Voordeel van ondansetron, je voelt het effect onmiddellijk.

Veel sterkte,
Groetjes

Kiki
04-04-2024
Reageer:
"dat je niet de perfecte persoon bent die je graag zou willen zijn en dat dit oke is "

Prachtig gezegd Kiki !!

Ik ontleende een deel van mijn identiteit, dacht ik, aan ontzettend hard trainen, tilde bijv 150kg deadlift op mijn 56ste, liep marathons, zwom kilometers lang. Eenmaal geheel door het ijs gezakt dacht ik dat mijn vrienden mij anders zouden zien. Één maat verwoordde het mooi, hij zei : ik heb jou nog nooit 150kg zien tillen maar je bent voor mij altijd mijn vriend geweest.

Eer
04-04-2024
Reageer:
Hoi Jorrit,

Ik heb precies hetzelfde. Soms trekt de misselijkheid weg, maar soms ben ik de hele dag door misselijk. Daarnaast ook constant brok gevoel in mijn keel.

Charlotte
12-04-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>