Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Scan van hersenen laten maken of niet nodig?

Ik zit nu 7-8 maanden in mijn burnout en ben nog dagelijks duizelig/beetje waus in m’n hoofd. Ik zit eraan te denken om een scan van m’n hersenen te laten maken omdat ik steeds vaker denk ‘zou het niet iets anders zijn’? Ook de hoofdpijnen die ik sommige dagen heb, lijken niet van deze wereld, zo zwaar.

Is er iemand die ook een scan heeft gedaan of is dit overdreven?

Mieke

Mieke
31-03-2024
laatste reactie: 06-04-2024

1
13
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi,

Ik zit ongeveer dezelfde tijd al jij in een burnout met angstklachten. En idd wat een rare klachten kan je hebben. Duizeligheid, heel raar afwezig vol gevoel in je hoofd, hoofdpijnen, paniek, slappe benen en, enz. Ik wilde ook een scan laten maken maar ik doe dit niet. Er is niks maar ons hoofd maar dit ons wijs omdat ons hoofd vol is. Probeer die gedachten te laten varen er is niks dit hoort bij de burnout.

Anoniem
31-03-2024
Reageer:
Wat mij enorm heeft geholpen is de klachten écht accepteren. Constant op je klachten letten zorgt (onbewust) voor stress, waardoor je klachten alleen maar versterken. Echte acceptatie heeft bij mij maanden geduurd, maar sindsdien is dat duizelige gevoel nagenoeg geheel afwezig (alleen op slechtere dagen nog wat vlagen).


M
31-03-2024
Reageer:
Niet doen. Ik heb ook dagelijks hoofdpijn, maar loop al jaren met hoge spierspanning dus het hoort erbij. Als ik meer stress heb wordt t bijna migraine. Ik ken nu de patronen van mijn "burnoute" lijf. Acceptatie en hier mee leren leven is idd heel belangrijk.

Anoniem
31-03-2024
Reageer:
Maar hoe accepteren jullie dan je burnout zonder in de stress te schieten van alle bijkomende klachten?

Mieke
31-03-2024
Reageer:
Hoi Mieke,

Ik had hier ook veel moeite mee en mijn klachten wisselen nogal dus elke keer was ik weer verrast.
Ik heb zelf emdr gehad en de psycholoog heeft dit ook doorgevoerd op mijn angstige reacties op de fysieke sensaties. Nu volg ik nog bewegingstherapie waarbij je dus leert omgaan met die klachten.

Hier en daar moet k mezelf nog steeds weleens stevig toespreken dat het stress is en niks anders, maar het heeft me wel geholpen met niet continu bang ervoorzijn en dat helpt weer met de afname van de klachten

Natasja
31-03-2024
Reageer:
De truc is om je klachten te accepteren. Ze horen bij een burnout, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat er iets ernstigs aan de hand is. Hoe meer je op je klachten focust, des te meer last je er van krijgt. Probeer het bovenstaande tegen jezelf te zeggen zodra je door hebt dat je op je klachten aan het letten bent. Het klinkt makkelijker gezegd dan gedaan, maar als je eenmaal voorbij het acceptatiepunt bent dan zal je merken dat je er een stuk minder last van hebt.

M
31-03-2024
Reageer:
Misschien een scan van je hersengolven laten maken bij eengoeie neurofeedback? Heb ik gedaan. Mijn amygdala was/isoveractief en ik heb teveel trage golven. Helemaal uit balans. Dit zijn we nu aan het trainen zodat mijn hersenen weer blijvend in balans komen en blijven
Ben heel benieuwd naar de resultaten, maar de intake (scan) maakte mij wel duidelijk waar al mijn klachten vandaan komen.

Ilse
01-04-2024
Reageer:
Hoi Ilse, ik ben wel benieuwd naar wat je dan precies doet om deze weer te trainen . Was dit een oorzaak van je burnout of het gevolg?

Natasja
01-04-2024
Reageer:
Neurofeedback is onbewezen hocus pocus waar veel geld voor wordt gevraagd. Zie aflevering van Pointer van kro-ncrv.

Anoniem
02-04-2024
Reageer:
Ik hou er nooit zo van om iets als onzin af te schilderen. En wat de npo zegt doet me al helemaal vrij weinig.
Ik heb " bewezen" therapieen gevolgd en bijvoorbeeld ook reiki behandelingen en beide hebben me enorm veel gebracht.
Zolang Iets voor iemand werkt, lijkt het me geen onzin.
Dus Ilse, ik ben nog altijd erg benieuwd naar je ervaringen 😊

Natasja
02-04-2024
Reageer:
Ja en waar doe je dat? In een ziekenhuis of een speciale kliniek oid?

Mieke
02-04-2024
Reageer:
Hoi, ik had soortgelijke klachten. Heb morgen afspraak bij de neuroloog maar ik verwacht niet dat er een scan gemaakt hoeft te worden aangezien mijn klachten de laatste weken enorm zijn afgenomen. Nu ik beter in mijn vel zit zijn de klachten ook stukken minder. Wanneer ik weer gespannen ben op (te) drukke momenten wil het nog wel eens toenemen. Gr.

Saskia
02-04-2024
Reageer:
Ook ik heb nog steeds last van duizeligheid/vlekken zien etc na al 9 maanden in herstel. Ik maak me hier soms ook zorgen om, maar dan bedenk ik hoe lang ik mezelf en vooral mijn brein overbelast heb en besef ik dat het eigenlijk best logisch is. Het kan ook dat je nog meer stress krijgt van de onzekerheid dat het misschien een andere oorzaak kan hebben. Een scan doen kan denk ik geen kwaad als dit je rust geeft en je hebt de middelen.

Jolante
06-04-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>