Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Komt na fight/flight de echte burnout/herstel?

Bij mij is stress mijn normale levensstijl geworden.
Sinds de geboorte van mijn zoontje 2,5 jaar geleden begon ik wel echt veel klachten te krijgen.
Duizeligheid, wazig zien, hoofdpijn, spierpijn.
Ik voelde diep van binnen vermoeidheid maar omdat ik leef op stress hield dat mij overeind om door te gaan.
De ‘fight/flight’ modus.

Nu sinds een paar weken heb ik echt geaccepteerd dat ik moet stoppen omdat mijn mentale gesteldheid ook steeds erger werd (angst/depressie) en ik niet meer de puf had om te maskeren dat ik het allemaal nog wel kon.
Sindsdien merk ik dus dat mijn altijd ‘aan’ modus en in mijn hoofd zitten, meer begint te zakken naar mn lichaam en dat ik ook echt voel vermoeidheid in mijn lichaam voel (helaas nog niet in m’n hoofd )

Maar de klachten worden anders;
Zo ervaar ik nu dus meer vermoeidheid, uitvalverschijnselen, spierspasmes, trillende handen en hangt mijn hoofd nog meer uit naar het opzoeken en oppakken van angst en dingen die kunnen triggeren.
Mijn lichaam ziet ontspanning als iets gevaarlijks en ik krijg dus paniekaanvallen als ik ontspanningsoefeningen doe of ik krijg er vagale reacties op.

Is dit normaal? Is dit de herstelfase?
Zijn er meer mensen die dit op deze manier ervaren hebben?

Nikki
28-03-2024
laatste reactie: 30-03-2024

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Heel herkenbaar alles wat je schrijft ook ik ben herstellende maar het gaat echt met hele kleine stapjes en met af en toe een stapje terug. Ik kon echt niks meer ging geen winkel meer in niet autorijden enz. Zelf douche was teveel. Nu gaat het beter de paniekaanvallen zijn veel korter en minder heftig ik rij al weer auto en dat gaat stapje bij stapje beter. Door de derealisatie is lopen erg moeilijk kreeg daar paniek van. Met behulp van een psycholoog ben ik langzaam aan het leren hoe ik daarmee om moet gaan. En vandaag is me dat gelukt heb 20 min gelopen. En ja ik had een hele rare wereld, veel lichamelijke pijntjes, raar hoofd maar het is me gelukt!
En ja de klachten zijn voorlopig niet over eerst moet meneertje angst beseffen dat die verkeerd reageert en dat duurt lang. Maar hoe beter jij meneer angst leert dat er niks is hoe minder meneer angst en de lichamelijke klachten gaan komen. Ik ben okk heel vaak nog duizelig slappe benen, trillen, hoofdpijn, raar dof hoofd en ga zo maar door. Maar dit hoort erbij

Lieke
29-03-2024
Reageer:
@lieke
Jouw verhaal klinkt bekend..
Hoe ga jij om met dat doffe hoofd..die spanning en trillen?
Ik word er wanhopig van.
Net stevig gehuild..ik zit er 5 maanden in en ik merk nog geen verschil..
Hoe houd jij vertrouwen..

Eddy
30-03-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>