Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Overprikkeld

Wie heeft er ook zo n last van dat als je iets meer doet op een dag heb net uurtje gepoets en dan tussendoor net te weinig rust genomen. Dat et voelt alsof je zenuwen gaan branden en tintelen is dat normaal. Zo'n irritant gevoel krijg et gevoel overprikkeld te zijn door beweging, voelt ook aan alsof je enorm verdrietig bent. Nog steeds herstellen van een zware b.o

Anoniem
08-01-2023
laatste reactie: 22-04-2023

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Je maakt jezelf denk ik een beetje gek. Het is niet alsof je 1 uur boent en een pauze vergeet en je stort gelijk in. 95% is hoe je reageert en hoe je emoties zijn. Je lichaam beschermt je en is 'bang', het probeert te overleven en door stress op te voeren krijg je klachten/vermoeidheid omdat je lichaam je beschermt.

Probeer er positiever in te staan, als je merkt dat het teveel is ga dan even relax een pauze nemen of liggen. Koop een spijkermat, magnesium zalf, doe een oogmasker op en ga heerlijk plat liggen en luister naar een meditatie of rustige muziek. Zo leer je je zenuwstelsel dat je veilig bent en er niks aan de hand is.

Taco
19-01-2023
Reageer:
Hey Taco, dat oogmasker doe ik ook wel eens. Heb er nog 1 liggen, dank voor de tip ga het nu doen. En een meditatie van Michael Pilarczyk (meditation moments).

Arend
22-04-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>