Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Druk op borst

Ik heb een burnout met angstklachten. Vandaag ging het buiten de extreme vermoeidheid heel goed ik kon weer wat genieten van het zonnetje enz. Ik liep dus buiten en jneens was daar 5 sec een drukkend gevoel op mijn borst links en ging snel en diep ademen en ik dacht o nee me hart ik was er heilig van overtuigd dat het foute boel was. Ook al was het na 5 sec alweer weg. Ik liep gewn door kon praten alles. Daarna zoog ik mezelf in het negatieve ik was helemaal into ik heb wat aan mijn hart. Mijn hart is trouwens 4 maanden terug helemaal nagekeken en er was niks mis mee.
Wie herkent dit is dit stress?
Wie herkent dit

Anoniem
19-03-2024
laatste reactie: 20-03-2024

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi anoniem, allereerst heel goed dat je jezelf medisch hebt laten checken en fijn dat je niks ernstigs hebt. Je verhaal klinkt als een kleine hyperventilatie/paniekaanval. Heb het ook gehad. Heel erg is het, je denkt echt ik heb iets aan me hart tot ik het ergste geval ik ga dood. Ik zit zelf 6 maanden nu ik deze situatie en heb geleerd dat dit pure uitputting en angsten zijn. Je kan echt de meest gekke klachten krijgen. Probeer op zo’n moment de klachten te doorvoelen en jezelf toe te spreken dat er niks ernstigs aan de hand is. Ook kan het helpen twee korte snelle inademingen te doen en een lange uitademing. Die klachten op je borst komen namelijk door te hoog ademen en uitputting. Maak je dus geen zorgen! Overigens supergoed dat je meer naar buiten gaat. Het zonnetje en vitamine d kan je goed doen.

Om je gerust te stellen. Deze klachten ervaar ik: druk op borst, hartkloppingen, pijn borst en ribben, te hoog ademen, in het begin pijn middenrif/niet goed door kunnen ademen, keelpijn/drukken gevoel/samengeknepen gevoel, onwijze spierpijn bovenrug en schouders en tot slot tintelingen in mijn ledematen. Een heel lijstje dus, maar weet dat niet alleen bent.

Sterkte!

Pien
19-03-2024
Reageer:
Hoi Pien,
Heel erg bedankt voor je reactie! Fijn om te lezen dat ik niet de enigste ben. Weet je was het is ik weet van mezelf dit is mijn hart niet dat loop je niet gewoon door er is het maar 5 seconde, maar toch geloof ik alle negatieve gedachten. Kan je een hyperventilatie/paniekaanval hebben zonder dat je je van te voren druk maakte of iets dergelijks het kwam namelijk echt uit het niets.

Dat niet goed doorademen herken ik dat had ik gisteren ook dan ga ik allemaal van die droge kuchjes doen enzo. Ook mijn arm en schouders waren inderdaad flink stram en ook mijn benen voelen als slappe vaatdoeken. Verder ben ik dood en dood en dood moe.
Ik trek mezelf weer helemaal de diepte in nu. Zit weer helemaal vast in mijn hoofd en heb 0 vertrouwen op mijn lichaam.

Anoniem
20-03-2024
Reageer:
Ook heb dit veel als klacht ervaren en nog weleens. Ook medisch onderzoek gehad bij de cardioloog. Met therapie en ademhalingsoefeningen onder begeleiding is het helemaal weg geweest, maar onlangs had ik het weer. Het blijft heel lastig om daar doorheen te komen zonder schrik.
Het schijnt zo te zijn dat het je spieren zijn. Ik ben er de 1e keer zo van geschrokken dat ik het ook met emdr heb behandeld.
Het trok qua druk ook naar m'n linkerarm dus dat was helemaal een compleet plaatje. Nu je weet dat je hart in orde is en het vaker voorkomt veel aandacht besteden aan hoe uit zo'n moment te komen. Anders kan het alles bepalend worden.

Natasja
20-03-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>