Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Rare enge wereld en raar gevoel in mijn hoofd

Ik hoop zo dat mensen zich herkennen in het komende verhaal.

Op dit moment zit ik in een rot fase. Ik heb een raar dof gevoel in mij hoofd. Kan nergens van genieten, geen minuut verder kijken enz. Daarbij komen nog allerlei lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, duizelig, moe, slappe benen,druk op ogen, slechter zicht, idee gek te worden, idee hebben iets ernstigs te hebben, angst, paniek, enz.

Vandaag had ik dus heel de dag een mega rare wereld em een raar hoofd. Ik bleef best rustig ook al voelde het rot. Al was ik in mijn hoofd al bezig met dat het iets ergs moest zijn in me hoofd. Stond al de hele dag beetje wankelig op mijn benen maar ja ineens kreeg in een raar gevoel in me hoofd soort druk gevoel en ik had het idee dat ik weg ging vallen. Gebeurde niet hoor kon nog praten lopen enz., maar was zo zo eng. Heb het snavhts ook wel is dan wordt ik wakker en voelt alles zo raar en dan denk ik zie je heb iets ergs en daar blijft ik dan weeer over bezig echt vreselijk.

Zijn er mensen die die hopenlijk herkennen?

Lieke
16-03-2024
laatste reactie: 22-03-2024

8
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hi Lieke, ik herken alles wat je schrijft. Het is heel frustrerend en beangstigend. En elke keer als ik een topic open met een nieuwe klacht is er altijd wel iemand die het herkent dus voel je niet alleen.

Hoe lang zit je hier nu in? Ik 6 maanden.

Probeer je niet té druk te maken over de klachten, dat geeft weer extra stress bovenop je burnout en dan zal alles langer duren.
Ik probeer bij elke klachten te denken: ohja, ok, kom erbij. En als ik heel erg twijfel check ik even dit forum. Sterkte 🩷

Suus
17-03-2024
Reageer:
Hoi Suus,

Ik zit er ook 6 maanden in. Beangstigend is het zeker. Heb jij ook als je bijvoorbeeld als je kleurt of puzzelt dat het gevoel ik je hoofd opkomt ik wel dan ben ik echt helemaal met het ding bezig en de rest lijkt beetje wazig. Ben zo afwezig en de wereld is zo rot. Vind het knap dat jr al zo kan denken ik blijf erg in de klachten en het negatieve hangen. Nooit geweten dat ren periode

Lieke
17-03-2024
Reageer:
Sorry mijn verhaal was nog niet af.

Dat een periode van stress tot zoveel klachten kon leiden. Vaak heb je gewoon het gevoel dat je je door de lichamelijke klachten je zo voelt in plaats van andersom.

Lieke
17-03-2024
Reageer:
Is herkenbaar hoor ik heb dit nu sinds een week soms is het even weg
Mijn hersenen draaien over uren
Ik wordt er angstig van

Anoniem
21-03-2024
Reageer:
Hoi Lieke

Die dagen en nachten heb er al heel veel van gehad maar het worden er minder gelukkig.
Zit zelf even in een positieve fase wat morgen ook wel weer over kan zijn.
Maar probeer er nú van te genieten.
Maar al jouw klachten zullen veel hebben moeten doorstaan en dat is hele moeilijke periode. Maar er is hoop gelukkig.
Wens je veel sterkte en kracht om dit proces te kunnen doen.
Groet Aswin

Aswin
21-03-2024
Reageer:
Bedankt voor jullie reacties.
Ik heb gelukkig ook beter dagen achter de rug. De klachten zijn er maar soms wat minder heftig of minder lang. Vanochtend voelde ik me nog lang niet de oude, maar wel wat rustiger en beter. Mijn hoofd was rustig en de wereld was maar een beetje raar. Rond een uurtje of 1 kwam het doffe druk gevoel op maar met vlagen neemt het ook weer af. Dank is het er weer even en krijg ik zelfs oorpijn en wordt ik misselijk en dan zakt het weer. Dus de intensiteit neemt voor nu in ieder geval wat af. Dit geeft de burger moed!!
Zo bizar dat zulke gevoelens in je hoofd komen doordat je te lang over je streep heb gelopen.

Lieke
21-03-2024
Reageer:
Ik zit sinds juli ziek thuis. Wat mij enorm heeft geholpen is échte acceptatie. Het heeft bij mij best lang geduurd voordat ik had geaccepteerd dat alle symptomen waar ik last van had ook echt bij een burn-out horen. Ik ben heel lang bang geweest dat er iets anders aan de hand was, waardoor ik alleen maar meer op de symptomen ging letten. Dit levert stressreacties in je lichaam op, waardoor je alleen maar meer last gaan krijgen van de symptomen.

Ondertussen heb ik bijna geen last meer van dat rare gevoel in mijn hoofd (heel soms nog als ik te drukke dagen achter elkaar heb gehad).

M
21-03-2024
Reageer:
Ik heb ook een raar hoofd.
Is dit tijdeljjk? Kan iemand me gerust stellen dat dit verdwijnt?
Voelt zo eng.

Eddy

Eddy
22-03-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>