Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Het gevolg van loslaten was absolute verwarring

Ooit maakte ik to do lijstjes om het overzicht te bewaren. Ik kwam erachter dat er vaak meer taken bij kwamen dan dat eraf gingen wat voor gejaagdheid zorgte en nooit had ik het gevoel dat ik ff niets had. Ik ben er om die reden mee gestopt en gedacht, als er iets belangrijk is dan dient het zichzelf wel aan. Het lukt me goed om op die manier te leven, echter ben ik er wel achtergekomen dat sinds ik zo leef mijn hoofd 1 grote verwarrende bende is. Ik leef met de dag, vergeet veel, en vertrouw heel erg op dat het hoe dan ook wel weer goed komt, niet in m'n hoofd, maar de dingen die mis lopen. Het is een fijne manier van leven, want ik heb nooit veel aan m'n hoofd en leef erg in het nu waar niet zoveel onthouden hoeft te worden, alleen ervaren. Toch vind ik het een bijzonder fenomeen. Hoe komt dit zo? Is het dat ik het op een gegeven moment niet meer overzag en het een overlevingsmwchanisme is? Of wordt je echt warrig naar zwangerschappen? Of zijn dit al de eerste tekenen van dementie, waar ook mn moeder en oma mee kamp(t)e. Herkennen jullie deze staat? Je nergens meer druk om maken, alles zo klein mogelijk houden en gewoon vertrouwen?

Manon
12-03-2024
laatste reactie: 18-03-2024

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi Manon

Ik herken heel goed die to do lijstjes. Heb zelf jaren met die lijstjes gewerkt en het werd altijd meer en meer. Had 3 klussen gedaan maar er kwamen er dan weer 4 of 5 bij.
Dit werd steeds zo lastiger om te voldoen.
Ik ben er op dit moment ook mee gestopt en ja ik vergeet zo vele dingen die ik had moeten doen. En vind het soms lastig dat ik weer iets vergeten ben.
Ik denk dat het geen dementie is maar dat het te maken heeft met alles onder controle willen hebben en alles goed willen doen. Ik ben ook erg perfectionistisch ingesteld.
Op dit moment ga ik als ik een klus af heb naar de volgende klus. Maar is niet altijd makkelijk omdat ik er soms lang over doe en dat geeft dan weer een hoop frustratie.
En het moet dan altijd 100 procent goed zijn anders ben ik niet tevreden.
Maar gelukkig lukt dit me soms en dan zie ik dat echt als een overwinning.
Maar het blijft allemaal erg lastig omdat het herstel zo langzaam gaat soms voel ik me wel eens goed en wil dan van alles doen, maar dan na 1/2 uurtjes komt toch weer de man met de hamer en die zegt stop maar want meer gaat het niet worden vandaag.
En om me hierbij neer te leggen is erg lastig te accepteren.
Maar ik luister veel boeken en dat geeft me steeds weer moet om het positief te zien.

Hoop dat je ook ergens een rust ik kunt vinden want dat is zo belangrijk voor je.
Sterkte en succes de komende tijd.

Groet Aswin

Aswin
18-03-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>