Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Burnout, extreme angsten en lichamelijke klachten

Hoi allemaal,
Hierbij mijn verhaal. Het begon allemaal rond oktober vorig jaar hier kreeg ik wat dus achteraf blijkt mijn eerste paniekaanval. Daarna is het vreselijk geworden. Ik werd bang voor ziektes, had tal van lichamelijk klachten zoals:
- Hoofdpijn
- duizelig,
- rare wereld (derealisatie enz.)
- slappe pijnlijke benen
- extreem moe
- angstig
- paniekaanvallen
- depri
- druk op ogen
- Wazig zicht
- dof hoofd alsof je er niet ben of gek wordt

Dit heeft er nu voor gezorgd dat ik amper een rondje buiten kan lopen. De wereld is zo raar waardoor ik soort angstig wordt. Alles is teveel en kan niks overzien. Ik weet vaak niet wat ik met mezelf aan moet. Ik ben bang dat het nooit meer overgaat. Elke dag is een strijd. Ik wordt wakker en ik heb al klachten. 1 groot drama.

Wie herkent zich hierin?

Anoniem
11-03-2024
laatste reactie: 14-03-2024

6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Het wordt echt beter zometeen ga je weer kleine lichtpuntjes zien
Ik heb precies het zelfde gehad en ik kan nu echt weer een rondje lopen of alleen naar de supermarkt

Anoniem
11-03-2024
Reageer:
Ja hoor herkenbaar! Begon bij mij uit het niets met een paniekaanval en vanaf daar ook alles begonnen. Heb zelf niet alle klachten die je beschrijft, maar ik heb dan zelf last van hartkloppingen, extreme angsten voor lichamelijke klachten/denken dat ik iets ernstigs heb. Steken borststreek, veels te hoog en teveel ademen, aan staan, sterk ruiken en proeven, gek hoofd af en toe, keelpijn, druk op de keel, gevoel niet te kunnen ademen en zo kan ik nog even doorgaan. Ongelofelijk wat stress met je kan doen hè? Hou vol hoor, want er komen echt betere tijden. Heb ook dagen dat ik er totaal doorheen zit, maar dit hoort er (helaas) bij. Wat helpt is, een dagstructuur, echt niks doen, dus ook geen tv kijken of op je mobiel scrollen. Denk aan liggen op de bank, naar buiten kijken, zitten. Buiten wandelen, zo ver dat gaat. Goed eten en vooral water drinken. Een slaapritme proberen aan te houden, zo ver dat kan. Zelf zit ik sinds september in overspannenheid/burn-out-out en heb tot nu toe geen medicatie gebruikt.

Pien
11-03-2024
Reageer:
Beste Anoniem
Wauw wat mooi dat dit je lukt!

Goed bezig
> 2 jaar geleden
Reageer:
@anoniem jou klachten zijn heel erg herkenbaar echt alles. Ik heb momenteel met vlagen wat betere dagen. Ik kan de angst met momenten beter aan. Ik heb ook nog wel terugvallen hoor, maar er zijn wat meer lichtpuntjes af en toe.

@eddy jij doet alsof je bepaalde fases afgaat naar herstel. Dit is niet zo! ik heb meer in een burnout gezeten en had alles door elkaar. Alles klachten wat anoniem noemt en dat ineens weer een uurtje doodmoe dan ineens weer opgejaagd, duizelig, angstig, bang voor allerlei dingen, dof hoofd enz.
Dit werd bij mij steeds beter te doorstaan. Op ten duur werden de goede momenten steeds beter en langer.
Duurt erg lang maar houdt moed!

Iris
13-03-2024
Reageer:
@iris.
Dank voor je antwoord. Is het dan echt door elkaar?
Of is er een patroon met volgorde.
Wanneer weet je eigenlijk dat het voorbij is. Dat is zeker als je geen of haast geen klachten meer hebt en gewoon weer ontspannen kan genieten van het leven?

Eddy
13-03-2024
Reageer:
Dit hoeft niet door elkaar te gaan, maar geloof me het zijn echt geen duidelijke periodes van eerste lichamelijke klachten en dan heel moe, dan dat en dan dan is het over. Nee zo werkt het niet. Als ik hier ook de verhalen leest zie je ook dat veel mensen heel veel lichamelijke klachten hebben en daardoor angst hebben. Maar onderwijl zie je ook dat ze aangeven heel erg moe te zijn dit is dus eigenlijk zoals jij de vermoeidheid. Als ik het zo leest zit jij thuis toch? Je heb toch ook dagen dat je niet van de bank af kan komen of amper naar de keuken kan lopen?

Iris
14-03-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>