Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Burn-out of wat anders?

Hallo allemaal,
Ik zit sinds januari dit jaar thuis, vorig jaar ging het op werk al niet goed en ben ik minder gaan werken, en eind vorig jaar is mijn contract niet verlengd en ben ik uit dienst gegaan. Daarnaast heb ik eind vorig jaar mijn relatie verbroken omdat ik dacht dat deze een groot deel van de spanning veroorzaakte.. Nu zie ik dat het alleen een spiegel was voor de onrust die al in mij leefde en heb ik vaak spijt en kan ik heel moeilijk accepteren dat ik dat gedaan heb. Het voelt ook alsof zij mij verlaten heeft in plaats van andersom.
Ik merk dat ik heel veel aan het piekeren ben, enorm veel negatieve gedachten heb over mijzelf en maar moeilijk iets positiefs kan zien in het leven. Alle dingen die ik vorig jaar nog leuk leek te vinden, zijn nu allemaal maar "meh". Verder ben ik veel mijn hart aan het luchten bij vrienden maar vaak op zo'n negatieve manier dat zij ook afhaken. Wat mijn eenzaamheid weer vergroot. Ik heb eerder cognitieve gedragstherapie en schematherapie gevolgd (jaren geleden) maar dit heeft dus blijkbaar niet veel geholpen. Ik ben op zoek naar een nieuwe therapie omdat ik hier echt ondersteuning bij heb, maar de POH GGZ helpt me ook niet echt verder, en vanuit de overleefstand waar ik nu in zit lijk ik ook geen helpende beslissingen te maken. Het voelt zo paradoxaal, aan de ene kant heb ik het idee dat het naarstig zoeken naar een oplossing juist veel stress veroorzaakt, maar aan de andere kant is niets doen en thuis ziten ook écht niet helpend en wi ik graag weer wat meer dingen doen en naar herstel toewerken.. Wat voor soort begeleiding krijgen jullie hierin? Ik heb het idee echt iemand nodig te hebben die even met mij meekijkt om te voorkomen dat ik telkens vanuit overleefmodus blijf handelen en blijf zoeken naar een snelle oplossing. Ook weer leren leuke dingen te doen bijvoorbeeld?

Michiel
08-03-2024
laatste reactie: 12-03-2024

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hi Michiel, kan je niet weer met je ex in gesprek? Al is het maar om je gevoel te uiten en er als volwassene over te praten.
Zelf ga ik elke dag even naar buiten, een rondje wandelen. Ik heb veel angst en paniekaanvallen en mij helpt de Hyperfree om mijn ademhaling weer rustig te krijgen. Verder ben ik begonnen met yoga en heb ik vorige week een massage geboekt, dit laatste heeft me echt geholpen me weer ietsje fijner in mezelf te voelen dus volgende week weer een massage. Ik heb verder nog niet echt tips voor je want ik lig zelf ook in puin helaas :( Het wordt wel echt een keer beter dus houd vertrouwen ❤️

Anoniem
09-03-2024
Reageer:
Hoi Michiel,

Snap dat de situatie moeilijk is voor je. Ik zou wel proberen iets minder te blijven zoeken naar oplossingen. Het komt eenbeetje over alsof je in een snelle vaart zit. Juist ook belangrijk om je rust te pakken, schrijf dingen op, ga wandelen. Zo kom je ook een beetje uit die fight en flight modus.

Hopelijk heb je hier iets aan. Sterkte.

Eric
09-03-2024
Reageer:
Er is een mooie manier van zelfonderzoek door in meditatie de oefeninf: 'de herhalende vraag' te doen. Hierdoor kom je steeds dieper bij wat je echt wil doen waar je energie van krijgt. En kan dat het begin zijn van iets te gaan ondernemen wat met die uitkomst te maken heeft. Bedenk je eerst stap wat je zou kunnen doen en werk die uit. Hierdoor zal je veel motivatie krijgen het echt te gaan starten. En werk in hele kleine stapjes en geniet ook van alle kleine stapjes. Dit heeft mij op een moment doen ontdekken wat nu echt mn verlangens waren. En bezig zijn met je verlangens zorgt dat er energie gaat stromen en dat heb je nodig als het niet meer stroomt en je vast zit in depressive gevoelens en inactiviteit. Bij mij kwam creativiteit eruit. Ben benieuwd wat er bij jou uit komt. Om de methode goed uit te voeren zou je hem ff op internet moeten zoeken. Succes!

Manon
12-03-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>