Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Burn out en steeds ziek na menstruatie

Hi allen,

De titel zegt het al, ben benieuwd of andere vrouwen hier ook last van hebben en van pms?

Ik weet niet of dit bij de burn out hoort of dat ik toch een afspraak moet maken bij de gynaecoloog.

Ik ben benieuwd hoe jullie het ervaren.

Liefs

D
07-03-2024
laatste reactie: 13-03-2024

4
8
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ook ik heb meer last van klachten de week voor en week van menstruatie. Mijn hormonen gaan alle kanten op en ben vreselijk humeurig 😣

Anne
07-03-2024
Reageer:
Ik heb dit ook zo heftig een week menstruatie en daarna twee weken later ovulatie viel me op dat ik ook zieker werd

Anoniem
07-03-2024
Reageer:
Ik slik de combi pil voor pms sinds anderhalf jaartje ongeveer. Het beste wat ik kon doen volgends mijn arts was doorslikken zonder tussen pauzes en het scheelt wel wat. Voor dat ik aan de pil begon was ik mentaal heel erg onstabiel en om de kleinste dingen huilen en heel erg gevoelig voor alles, zelfs bij een beetje te harde geluid begon ik ineens te tranen. Ik had 3 weken last van klachten mentaal maar ook lichamelijk, en maar 1 weekje redelijk stabiel, ALS ik geluk had

anoniem
07-03-2024
Reageer:
Ook ik heb meer last van klachten de week voor en week van menstruatie. Mijn hormonen gaan alle kanten op en ben vreselijk humeurig 😣

Anne
07-03-2024
Reageer:
Hey,

Hier telkens een terugval tijdens menstruatie en daarna klim ik precies uit het dal en merk ik wel dat mijn klachten minder zijn dan de maand ervoor.
In het begin waren alle dagen slecht, nu lijkt het alsof mijn klachten mijn cyclus volgen maar ook daarin zit beterschap.
Vorige maand 6 dagen op de zetel gelegen, deze maand maar 2 dagen.
De hormoonhuishouding herstelt zich wel...alleen duurt het lang en zit er niets anders op dan geduld te hebben en ondertussen mild te zijn voor jezelf.

Veel sterkte nog!

K.
07-03-2024
Reageer:
Door de hormonen in je menstruatie kunnen bijvoorbeeld angstklachten tijdelijk FLINK toenemen helaas (PMS).

Sylvia
11-03-2024
Reageer:
Bij mij liep het sterk door elkaar. Door burnout ontregeling van het stress-systeem en daarmee hormonale systeem denk ik. Maar misschien begon het wel met de veranderingen in hormonen (ben 47 dus overgang zal ongetwijfeld een rol spelen). Ik blijf het lastig vinden om te zeggen wat het nu eigenlijk was. Ben uiteindelijk wel bij de gynaecoloog gekomen en met hormoonsubstitutie gestart en hersteld gelukkig. Ook tijdje antidepressiva geslikt maar daarmee inmiddels gestopt.

M
13-03-2024
Reageer:
Dag allen,

Al jaren slik ik anti-depressiva en die ‘stroompjes’ die je voelt herken ik. Naar mijn gevoel zijn dat je hersenen die zoeken naar serotonine om je goed te laten voelen. Ik vind het een gerustellend idee. Op die manier weet je dat je hersenen aan het zoeken zijn naar herstel. Hopelijk geeft dit antwoord je juist een positief gevoel en helpt het! Sterkte! Het komt goed!

Jenny
> 2 jaar geleden

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>