Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Positieve dag

Vandaag eindelijk me een keer weer goed gevoeld?
Maar waarom en hoe blijft een vraag.

We zitten hier allemaal met de zelfde problemen en klachten van een burn-out.
Alleen weet ik voor mezelf niet 100% zeker of ik wel een burn-out heb. Ik heb veel boeken gelezen over mensen met burn-out klachten en ben gaan inzien dat er meer ziektes of hoe je het wil noemen zijn die dezelfde symptomen hebben. Ik weet dat er ook veel mensen denken dat ze een burn-out hebben maar na onderzoek bleek dat het long COVID was. En de aandoening ME was voor mij ook een mogelijke optie van mijn klachten.
Ben nog steeds zoekende wat heb ik nu precies ?
Veel deskundigen weten vaak niet wat er nu precies fout gaat in ons hoofd. Mijn huisarts, bedrijfsarts en psycholoog van pro persona zeggen allemaal net iets anders over mijn aandoening. Dit maakt het niet gemakkelijker voor mij. Maar ik vind het niet zo heel belangrijk wat ik nu precies heb maar hoe ik er vanaf kom.
Ik ben nu bijna een jaar bezig om te overleven in deze drukke maatschappij. Waar voor mijn gevoel nog steeds veel gevraagd word van ons.
Maar het probleem ligt toch bij jezelf wat je hebt het zelf allemaal toegelaten. Als ik zelf terig kijk naar mijn laatste jaren voor mijn burn-out, dan heb ik jaren met oogkleppen op gelopen en op de automatische piloot door gegaan. Heb in deze tijd vaak een seintje van mijn moeder gehad maar die heb ik altijd weg gewuifd met de bekende zin. Mama maak je maar niet druk ik kan dat allemaal wel regelen. Was een soort super man die alles kon doen en regelen.
Maar dat was een grote FOUT !

Vorig jaar in het begin van mijn burn-out voelde ik me net een klein kind. Want ik kon bijna niks meer alles ineens weg BOEM.

Maar nu een jaar later waar ik van alles geprobeerd heb om me maar weer wat beter te voelen is het vandaag eindelijk een keer een hele positieve dag geweest. Wat er gebeurt is weet ik niet maar heb vandaag veel dingen van mezelf gevoeld hoe ik was voor mijn burn-out of wat het ook is?
Kan er geen verklaring voor geven de dag was niet speciaal, maar toch is er iets gebeurd in mijn hoofd.

Hoop meer van deze momenten gaan komen en ik weer eens ergens van gaan genieten..

Zit vaak in de avond op dit forum te lezen over lotgenoten die ook tegen allerlei problemen aanlopen.
Hierdoor heb ik het gevoel dat ik niet de enige ben met dit soort vreemde klachten. En dat geeft me toch een prettig gevoel.

Hoop dat ik meer van dit soort positieve dagen mag hebben en dat anderen hier ook een klein beetje hoop en positieve tijd uit halen.

Groet Aswin




Aswin
21-03-2024

9
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>