Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Even ventileren..

Het begon met lage rugklachten in 2022 die aanhielden, daarna in het voorjaar van 2023 opgevolgd door lichte nek- en schouderklachten en tintelingen/verkrampingen in de ledematen, met name tijdens het werken/bij een bepaalde werkhouding (kantoorbaan) en bij inspanning van de ledematen. Ook voelde ik mij constant opgejaagd (door mezelf?) in de privésfeer. Alsof ik altijd moest gaan, gaan, gaan van mezelf.

Afgelopen september 2023 van de 1 op de andere dag merkte ik 's morgens dat mijn zicht een stuk waziger/minder scherp was en het voelt alsof mijn hoofd vol watten zit. Vol, dof, wazig gevoel in het hoofd. Ontzettend snel overprikkeld en geregeld een deinend/licht gevoel in het hoofd. Alsof ik in een bubbel zit met mijn hoofd waar ik niet uitkom en alles om mij heen in een soort slow motion gebeurd. Wanneer ik in een prikkelbare omgeving ben merk ik dat de klachten verergeren en de nek en schouderklachten, soms vergezeld door hoofdpijn, de kop opsteken. Ook voel ik dit dan rondom mijn middenrif, een soort spanninggevoel. Verder slaap ik eigenlijk wel prima. Niet meer of minder dan daarvoor. Nu bijna 6 maand verder maar ik merk helaas nog geen verbetering qua de klachten in mijn hoofd. De fysieke klachten m.b.t. tintelingen en rugpijn zijn wel verbeterd). Ik heb er intussen wel flinke angstklachten bij gekregen omdat ik mij constant afvraag wat er met mij aan de hand is. Ik werk nog steeds 24u (wel aangepast en met name vanuit huis) en loop inmiddels bij een psycholoog waar tot nu toe met name de focus op de angstklachten ligt. Ik heb nog een consult bij een neuroloog staan en hoop dat daar niets uit komt zodat ik mij hopelijk meer kan richting op rust in het hoofd en herstel ipv mij constant afvragen of ik wellicht niet een onderliggende (hersen)ziekte heb die zich nu openbaart.

Sophie
02-03-2024
laatste reactie: 06-03-2024

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi Sophie, ik heb een burnout met angstklachten en alles wat je omschrijft heb ik okk. Dat gekke doffe gevoel alsof je in je hoofd trekt en de rest niet meer meekrijgt/slecht meekrijgt. Het gevoel of je gek wordt. Dit loopt bij mij op ten duur 8 van de 10x uit op een paniekaanval. Dan volg kk niks meer zit ik helemaal ik me hoofd en heb ik het idee flauw te vallen of dood te gaan. ben ook constant bang voor iets in me hoofd. Maar diep van binnen weet ik dat dit niet zo is. Ik ben heel benieuwd wat de neuroloog bij jou zegt Ik hoor het graag.

Lieke
03-03-2024
Reageer:
Hoi Sophie,

Herkenbaar wel wat je hier zegt. Bij mij was de conclusie dat ik verkeerd ademde en dat mijn lichaam daardoor in de stress schoot, waarna ik angstige gedachten ging koppelen aan die sensaties, etc. Het heeft mij geholpen om me eerst langere tijd terug te trekken en voor alles wat ik deed uitgebreid tijd te nemen + na ieder taakje/iedere inspanning weer te gaan liggen (als signaal naar je lijf van joe, je bent veilig) en naar mijn buik toe te ademen.

Voor wat betreft de omgevingen met prikkels heb ik hier ook veel meer last van door mijn BO, alsof ik het allemaal wat minder goed kan verwerken. Hierin probeer ik rustig op te bouwen met hoe druk de omgevingen zijn waarin ik me begeef. Ik heb dat een beetje zo gedaan tijdens mijn herstel: eerst met 1 persoon afspreken en ergens rustig wandelen, later een keer koffie in een bijna leeg restaurant, later lunchen op een rustige plek, dan een keer met 2 mensen wandelen, etc. Als ik autorijd nam ik om de 30 min 5 min pauze, nu is dat om de 45 min, etc.

Ik merk echt verbetering met een poosje geleden (tik bijna de 1 jaar BO aan, ben al wel aan het re-integreren op werk).
Hoop dat dit misschien geruststelling voor je kan zijn, dat het beter kan worden en het niet per se een andere ernstige kwaal hoeft te zijn!

Anoniem
06-03-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>