Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Chronisch hyperventileren en hartkloppingen

Hallo allemaal,
Al meer dan 1,5 jaar herstellende van BO. Veel vooruitgang geboekt maar ik blijf veel last hebben van mijn ontregelde zenuwstelsel. Ik adem al heel lang verkeerd en heb daardoor ook elke dag hartkloppingen. Niet extreem maar wel vervelend. Ik doe al heel lang mindfulness, yoga, ademhalingsoefeningen, wandelen etc alles al geprobeerd zo’n beetje.
Misschien gewoon een kwestie van doorzetten en vertrouwen hebben dat het goed komt maar jeetje wat is het irritant. Blijf ook maar zo moe ervan!

Zijn er mensen die dit herkennen? En hebben jullie tips? Alvast bedankt

Anoniem
29-02-2024
laatste reactie: 02-03-2024

5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hi,

Ik ben nu een jaar thuis en ik heb precies dezelfde klachten. Mijn ademhaling is verkeerd en ontzettend gespannen. Om gek van te worden, dit zorgt inderdaad ook snel voor hartkloppingen. Heb jij ook dat je dan de hele dag het gevoel hebt dat je niet goed adem kan halen? Dit vliegt mij dan soms erg aan en uit het zich in aan paniek aanval. Vaker snachts.

Ik doe dezelfde dingen als jij, wandelen, mediteren, yoga etc. De psycholoog wil EMDR proberen en meer richten op angst. Die houdt die ademhaling en ontregelde zenuwstelsel misschien in stand.

Sorry niet veel tips, maar hopelijk helpt het dat je niet de enige bent.

Anoniem
01-03-2024
Reageer:
Dankjewel voor je reactie! Heel vervelend dat jij dit ook ervaart. Maar ook inderdaad fijn te weten dat het herkend wordt.
Ik heb idd ook de hele dag het gevoel van niet goed te ademen, ik ben ook heel snel buiten adem. Toevallig heb ik sinds kort EMDR en dat lijkt inderdaad wel voor wat rust te zorgen. Ik hoop dat jij er ook baat bij zal hebben, alvast succes!

Anoniem
01-03-2024
Reageer:
Hier ook met tijden erg veel hartkloppingen of versnellen van mijn hart. Wat in mijn proces ondersteunend is ;
Emdr
Massagetherapie
Krachttraining

En echt op tijd de balans inlassen. Ik merk echt dat teveel doen averechts werkt, maar ook te lang niksen. Dan raak ik in een piekermodus

Natasja
01-03-2024
Reageer:
Dankjewel Natasja voor je reactie, krachttraining heb ik nog niet geprobeerd maar kan me voorstellen dat het positief effect heeft. Goede tip!

Anoniem
02-03-2024
Reageer:
Het heeft mijn ook verbaasd. Te intensief cardio vond ik wat eng vanwege de hoge hartslag. Zo ben ik dit gaan doen en ik merkt echt verschil. Ben er daarna ook over gaan lezen en t schijnt erg effectief te zijn tegen de stressklachten. En die wil je natuurlijk weghebben om de hartkloppingen tr kalmeren.

Natasja
02-03-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>