Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Is er iemand die dit herkent?

Zit inmiddels al 4 maanden in een burnout/angstoornis. Momenteel een flinke dip. Heel veel lichamelijke klachten, kan nergens van genieten, slaap niet enz. Zo had ik zojuist een heel wazig vol en dof gevoel in mijn hoofd. Mn ogen gingen pijn doen en ik kreeg dichte oren. Ik werd heel angstig en afwezig. Ben gelijk weer bang dat ik iets ergs in me hoofd heb. Constant heb ik die angst. Voel ik een steek op mijn borst ben ik bang voor me hart enz. Echt 1 drama! Voel me gewoon ziek en verdrietig en negatief. Weet al niet hoe ik van de bank naar de keuken moet komen zie daar niet doorheen.

Wie herkent die allemaal?

Anoniem
28-02-2024
laatste reactie: 28-02-2024

1
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Heel herkenbaar. Het is een vicieuze cirkel die je moet doorbreken. Je hebt niks ernstigs en je komt er echt wel bovenop. Ik heb de meest rare klachten gehad. Klachten waarvan ik niet kon voorstellen dat de oorzaak stress kon zijn. Maar het was het echt. Probeer vooral je klachten niet te googlen want dan word je gek. Het is een heel naar lang proces maar je komt er bovenop!

Anoniem
28-02-2024
Reageer:
HOi ik herken dit zeker. Dit noemen ze hersenmist. Je wordt afwezig, krijg lichamelijk klachten, moeheid, en weet niet meer hoe je ergens doorheen kan zien.

Wie herkent dit ook?

H.
28-02-2024
Reageer:
@ anoniem, heel erg bedankt voor je reactie! Geeft me ergens weer een beetje hoop. Kon jij ook nergens naar uit zien en nergens van genieten?

Ik google inderdaad ook helaas. Hoe ging jij dan om met je klachten? en welke klachten had je allemaal?

Anoniem
28-02-2024
Reageer:
Heel herkenbaar dit! Vooral ook nergens van kunnen genieten door al die angsten. Het is zwaar en doodvermoeiend, maar het komt goed.

Eef
28-02-2024
Reageer:
Klopt helemaal ik heb vaak het idee dat ik helemaal gek wordt alsof mijn hoofd wordt gescheiden van mijn lichaam. Hebben jullie dat ook?

Ria
28-02-2024
Reageer:
Ik kon inderdaad nergens van genieten. Het voelde alsof mijn gelukshormoon verdoofd was terwijl ik vroeger zelfs van een kopje koffie kon genieten. Gelukkig heb ik het deels terug. Ik ben er nog niet helemaal maar ik blijf erin geloven dat ik ooit weer de oude word. Ik heb verschillende klachten gehad zoals tintelingen in gezicht handen en voeten, gevoelloze vingertoppen en tenen, verdoofde wang, maagklachten, heftige oorpijn, zeer droge ogen, ontzettend veel boeren, hartkloppingen, verschrikkelijke spanningshoofdpijn, vergeetachtigheid, om alles kunnen huilen en ga zo maar verder. Ik heb er echt een heleboel gehad en door het googlen dacht ik alleen maar aan tumoren of verschrikkelijke enge ziektes totdat het weer verdween en er weer een andere klacht op kwam. Het googlen heeft me zoveel stress geleverd dat ik het iedereen afraad. Hoe meer vrede ik had met een klacht hoe sneller het weer verdween. Dat is een tip wat ik kan geven. Hoe moeilijk het is probeer het los te laten en je er niet te veel op te focussen, mooiere dagen staan op je te wachten. Geloof erin!

Anoniem
28-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>