Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

spijsverteringsklachten

Iemand ervaring met verschillende spijsverteringsklachten tijdens burn-out? opgeblazen gevoel na eten, krampen, zachte ontlasting. Dit naast de enorme vermoeidheid. heb al veel laten uitzoeken maar nog zonder resultaat. Dit vreet ook energie. Iemand tips?

Pien
25-02-2024
laatste reactie: 29-02-2024

1
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Dag Pien, ik heb dit ook, ook vaak misselijk in de ochtenden, geen koffie meer kunnen verdragen, snel diarree/buikkrampen. Voor mijn burnout had ik hier geen last van. Ik heb een scan gehad van mijn onderbuik, en later nog een echo, maar alles was goed. Ik zeg elke dag tegen mezelf: het is vanzelf gekomen bij de burnout, heb vertrouwen dat het weer weggaat als de burnout ook weg is. Misschien een beetje een dooddoener, maar positief denken lijkt het enige medicijn in deze rare fase van ons leven. Sterkte ermee 🩷

Suus
25-02-2024
Reageer:
Dag Pien, ook ik heb 7 maanden last gehad van diarree. Ik ben Metarelax gaan slikken en na na ongeveer 2 maanden werd het beter en vaster. Vwb de vermoeidheid, hier heb ik na 11 maanden nog steeds last van. Ik sta dagelijks wankel op mijn benen. Een rondje lopen is al teveel. Ik heb me er net als Suus bij neergelegd en rust 2 maal daags een uur in bed.
Groet, Henriette

Henriette
25-02-2024
Reageer:
Je zit in fight or flight, dan is vertering niet belangrijk. Stop met zoeken naar oplossingen voor de symptomen van de chronische fight or flight, en probeer uit die fight or flight te komen :)

Taco
26-02-2024
Reageer:
Je autonoom zenuwstelsel is ontregeld en een vd functies van aut zenuwstelsel is dus ook spijsvertering. Dat gaat idd op n laag pitje. Ik heb al jaren last van obstipatie. Ik wandel elke dag en eet veel vezels, drink veel.
Verder inderdaad loslaten. Het hoort er gewoon bij.
C.

Anoniem
29-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>