Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Continu hoofdpijn

Beste lotgenoten, ik zit nu 5 maanden in mijn burnout en het lijkt alsof ik in een nieuwe gase ben terechtgekomen: de hoofdpijnfase. Ik heb echt elke dag hoofdpijn waarvan er sommige migraine zijn. Op reintegratie-dagen, maar ook op niet-reintegratie dagen (pauzedagen, weekenden). Ik word er helemaal gek van en de paracetamol en triptanen zijn niet aan te slepen. Is dit normaal of wordt het tijd voor een scan oid?
Help 😔

Suus
24-02-2024
laatste reactie: 27-02-2024

2
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ohja, en eigenlijk ook continu duizelig: soms een beetje deinend en sommige dagen bijna niks en dan weer wat meer (vooral als er weer iets spannends op het programma staat).

Herkenbaar?

Suus
25-02-2024
Reageer:
Hey suus, ik heb er ook een heel tijdje last van gehad en nog steeds.. spanningshoofdpijn en migraine achtige hoofdpijn, zelfs een keer een hele hevige gehad dat door heel mijn hoofd ging. Dat duizelig zijn is ook heel herkenbaar, maar ook wel eens het gevoel alsof ik er niet helemaal bij ben. Ik word meestal wakker met een drukkend hoofd en soms straalt dat door naar mijn oren en gezicht, nek en hals.. ik ben inmiddels 10 maanden verder, en er zitten steeds meer dagen tussen dat het goed gaat. Behalve gister, weer in paniek want zag dubbel met een oog.. alsof het beeld bevriest, en mijn ooglit bleef hangen onder. Ach ja. Ik denk wel eens dat er iets mis is in mijn schedel… ook heb ik wel eens slecht zicht en droge ogen, of ineens flitsen, ruis in de ogen. Komt door spanning zeggen ze dan 😅 de ene zegt bruxisme, de ander migraine. En dat zo ineens spontaan allemaal begonnen.. nu loop ik bij een fysiotherapeut als laatste hoop dat ze het meschien weg kunnen kneden ofzo. Lijkt soms alsof er spieren/zenuwen vast zitten vanuit mijn bovenrug dat uitstraalt naar mijn hoofd. en heb al een nieuw nek kussen besteld in de hoop dat het dan verminderd, een split moet ik er ook nog bij dragen. Naar de doktor gaan heeft in ieder geval geen zin voor mij, of ik moet het doen met pijnstillers en of ik krijg allerlei etiketten geplakt die naar mijn gevoel niet gegrond zijn, terwijl ze weten dat ik overspannen en erg gestest ben. Ik zoek het zelf wel uit☹️





Anoniem
25-02-2024
Reageer:
Ok… dankjewel. Ik heb dit weekend zelfs een nieuw matras besteld, in de hoop dat dat helpt. Bizar wat stress allemaal met je lijf doet, ik herken wat je zegt met dat dubbel zien/slecht zicht. Ik zal de fysio eens vragen, misschien kan hij een beetje kraken oid. Vervelend dat je dit allemaal hebt, aan de andere kant ben ik blij dat ik niet de enige ben.

Sterkte 😘

Suus
25-02-2024
Reageer:
Goedemorgen Suus,
Ook ik heb al een jaar last van hoofdpijnen en ze lijken alleen maar erger te worden. Ik slik dan ook regelmatig paracetamol anders is het niet te doen. Met regelmatig bedoel ik gemiddeld 3 maal per week. Echter ik was ben bij de HA om o.a. dit te bespreken en deze gaf aan dat de hoofdpijn nu wel eens het gevolg zou kunnen zijn van het met regelmaat slikken van paracetamol, dit kan medicijnafhankelijke hoofdpijn veroorzaken. Toen ze het zei, klonk dit voor mij zo logisch. Haar advies was dan ook om er in één keer mee te stoppen en na 3 weken onthouding eens te kijken hoe het dan gaat met de hoofdpijn. Ook raadde zei aan te minderen met koffie en thee gezien de cafeïne. Ik heb deze raadt ter harte genomen en ben sinds een week gestopt met de paracetamol. De afgelopen week is geen feestje geweest. Veel hoofdpijn met name 's nachts tegen een uur of 4 hetgeen de hele morgen door zeurt maar ik ben zeker van plan het vol te houden omdat ik anders geen objectief beeld krijg van de klachten die horen bij een BO.

Anoniem
27-02-2024
Reageer:
Dag suus, Google even naar tmj. Mogelijk heb je dit ontwikkeld door alle stress.

Probeer de kaakspieren goed te masseren en onder je wangen. Elke dag.

Steve
27-02-2024
Reageer:
Bedankt voor jullie reacties, ik ben er inmiddels achtergekomen dat het vanuit mijn nek komt… helemaal bovenin mijn nek (waar je haar begint te groeien) doet het enorm pijn, ik voel aan weerszijden pijn, ik kan morgen gelukkig naar de fysio. Ik heb gelet op het kaakklemmen en ik betrap mezelf er steeds op, dus bedankt voor die tip!


Suus
27-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>