Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Hartkloppingen

Ik heb onwijze last van hartkloppingen. Na een nacht slapen heb ik er vrijwel geen last van. Het neemt op de dag toe. En ‘s middags en ‘s avonds is het het meest voelbaar tot ik weer de volgende morgen wakker word. Ze zijn er dus iedere dag!!

Ik denk zelf dat het te maken heeft met prikkels. Al zijn er dagen dat ik weinig doe tot niks doe. Wat zijn jullie ervaringen hiermee? Ik vind het toch wel 1 van de meest zorgelijke en vervelende klacht van een burn-out…

Nina
23-02-2024
laatste reactie: 23-02-2024

1
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi Nina,

Hartkloppingen zijn bij mij een groot onderwerp in m'n burnout. Daar is het mee begonnen. Dagelijks en ook in de nacht een snelle hartslag, duizeligheid en ook druk op m'n borst.
De route was voor mij eerst medisch. Bij de cardioloog geweest. Op de holter waren er ook overslagen te zien, maar zoals ze aangeven op een heel normaal niveau zoals elk hart zou laten zien in een 24u monitor.
Ik heb een angststoornis ontwikkeld door een traumatische gebeurtenis en zo een burnout ingerold. Deze info even om aan te geven dat mijn Hartkloppingen echt enorm waren. Afgelopen weken door therapie wat betere weken gehad, Sporten op kunnen pakken en de Hartkloppingen en snelle hartslag waren nagenoeg helemaal weg.
Sinds 1.5 week weer angstiger en minder gesport en raad eens.. de Hartkloppingen weer volledig terug.
Toch een seintje dat het echt inspeelt op je gemoedstoestand en je focus erop.
Mocht je twijfelen, laat je zelf dan onderzoeken. Maar weet dat het echt heel veel te doen kan hebben met de uitputting van je lichaam. En volg je hart!! Maak connectie. Waarom zit je in deze situatie.. waarschijnlijk omdat je jezelf ergens al veel te ver voorbij bent gelopen.
Probeer rustig het wandelen op te bouwen lekker buiten, dat is een cliché wat echt echt helpt!

Natasja
23-02-2024
Reageer:
Hi Natasja,

Ik heb zelf ook onderzoek gehad met een holter. Daaruit bleek dat alles gewoon goed was. Dus dat scheelt wel. Ik ben er ook zo op gefocust en herken het ook niet van vroeger dat ik zo snel iedere keer mijn hart voel kloppen in mijn borstkas. Hoop zo dat het weg gaat. Alle klachten vind ik prima. Maar die hartkloppingen……

Nina
23-02-2024
Reageer:
Ik snap je echt! Ik heb ook nog een inspanningstest gedaan en een echo gekregen en alsnog kan ik er nog niet helemaal in berusten wanneer ze ineens opkomen.
Het is belangrijk om je stresslevel zo laag mogelijk te krijgen. In zo'n moment wellicht een ademhalingsoefening of Somatische oefeningen om er doorheen te komen. Wanneer je over het algemeen weer in je energie komt zullen ze verminderen.

Ik heb er ook heel veel focus op. Ook als ik rustig lig en m'n hart is vrij rustig heb ik t idee dat ik em toch in m'n borst zie kloppen of in m'n buik. En hoe meer focus en hoe meer verzet ..hoe meer last.

Wellicht overbodig, maar zuinig met koffie ect. En eventueel wat Magnesium, ijzer, vit b controleren en/ of slikken.

Natasja
23-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>