Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Lichamelijke klachten

Hi allemaal,

Ik heb best wel erge last van lichamelijke klachten. Zo heb ik dagelijks last van hartkloppingen. Ook wanneer ik op de bank zit en ik niets doe. Ik ben er ook op gefocust omdat ik me er zorgen over maak of dit normaal is om dagelijks zoveel te hebben. Mijn hartslag en bloeddruk zijn verder wel goed. En ook last van dissociatie. Voel me soms niet 1 met mijn lichaam. Wazig uit me ogen. En het gevoel altijd trek te hebben. Alsof mijn buik nooit gevuld is. Herkennen jullie dit?

Ook wordt er gezegd bij een burn-out/overspanning dat de stress bronnen vermeden moet worden en de oorzaken aangepakt moeten worden. Kijken jullie hier ook naar met een therapeut bijvoorbeeld?

Sam
20-02-2024
laatste reactie: 20-02-2024

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Dag Sam,

Erg herkenbaar. Ik heb eerst medisch gezocht naar mijn hartkloppingen. Dat gevoel van distantiëren had ik enorm. Ik voelde me echt in een matrix. Heel leeg en eng was dat.
Maar dit is echt een teken dat je lichaam op is!
Hartkloppingen wijzen er toch vaak op dat er iets zit in je hart dat gehoord wil worden. Het is heel erg aan te raden om met een therapeut daarna te kijken.
Bij mij bleek er echt onderliggend trauma te zijn van een gebeurtenis waarvan ik me zo echt niet meer kon voorstellen dat het trauma was, maar toen we er eenmaal ingangen met emdr was het overduidelijk. Je lichaam onthoudt trauma's en stress zonder dat je hersenen dat bewust nog tegen je zeggen.


Natasja
20-02-2024
Reageer:
Hoi Sam, heel herkenbaar. Ook ik had dit en heb dit nog. Zojuist nog ik moest even iets sjouwen en ineens mega hartkloppingen in ging ook mijn hartslag voelen en werd slap in me benen. Ik had bijna paniek. Terwijl ik was flink aan het bewegen dus het is logisch dat mijn hartslag omhoog ging. Achteraf was dit denk iets teveel voor mijn lichaam want ben nu kapot. Maar ik heb dan gelijk de angst dat er iets is met mijn hart. Terwijl mijn hart helemaal nagekeken is.

Lieke
20-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>