Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Terugval en gigantisch slaaptekort

Hoi allemaal,

Inmiddels zit ik in de 10e maand van mijn burnout waarin in vele ups en downs heb gekend. Momenteel zit ik of ben ik aan het herstellen van mijn tweede terugval en het is echt heel zwaar. Er zijn dagen bij waarin alles een uitdaging is (koken, douchen, hond uitlaten) en ik mij sowieso door de dag heen enorm slecht voel met alle klachten van dien; duizelig, zwaar oververmoeid, alles doet zeer, spanningsklachten etc.
Ik heb nu bijna 2 weken achter elkaar niet meer dan 4 uur per nacht kunnen slapen en het is echt niet meer te doen. Het maakt niet uit of ik vroeg of laat naar bed ga, ik word na een paar uurtjes wakker en val niet meer in slaap, ongeacht wat ik ook doe. Naast dat het frusterend is, is het gewoon niet meer vol te houden en zou ik het liefst 2 volle dagen achter elkaar slapen. Ik hou overdag 1-2 siëstas maar ook dan lukt het mij niet om te slapen. Ik loop hierin momenteel muurvast en voel mij hopeloos.

Wouter
18-02-2024
laatste reactie: 18-02-2024

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Zo herkenbaar !!! Zit nu ook weer in een terugval met slaaptekort. Het fijne vind ik dat ik nu lees dat ik niet de enige ben. Ook heb ik inmiddels begrepen dat radicale acceptatie echt gaat helpen. Het is nu eenmaal zo, alle gedachten die ik erbij heb komen en gaan. De lichamelijke sensaties probeer ik echt te voelen en dan te accepteren. Ademhalingsoefeningen helpen mij daarbij. Ik heb ook al goede momenten gekend en daar houd ik mij aan vast. Wereld even klein maken, wat MOET ik echt doen. Zoek even contact met andere mensen, ook dat helpt mij. Maar vooral rust, rust, rust... hoe lastig t ook is als het hoofd en lichaam áán staan.

Sterkte man, het gaat goed komen.

Eric
18-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>