Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Extreem moe / burnout

Hallo,

Ik ben sinds december uitgevallen, met vermoeidheid en maagdarm klachten. Er is niks uit onderzoeken gekomen, was instorting na jarenlange mantelzorg, met vooral het laatste jaar veel stress, icm een fulltime baan.
Waar ik het meeste last van heb is extreme vermoeidheid, ik slaap niet goed. Soms heb ik een redelijke nacht en denk ik het gaat best goed, na het douchen voel ik me gelijk weer als een pudding… slappe benen, geen energie. Lijkt alleen maar erger te worden. Herkent iemand dit?

Juud
16-02-2024
laatste reactie: 27-04-2024

5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ja zeker. Had ik in t begin van (zware) burnout. Totale uitputting. Douchen/haren wassen en daarna alweer moe. Bed verschonen was een megaklus etc. Heeft ca 4 mnd geduurd. Toen kwam er wat meer energie. Ik slaap nog steeds niet goed (na 16 mnd) door de zeer hoge spierspanning (veel hoofdpijn) en stresshormonen in mn lijf. Blijft
moeizaam. Herstel gaat echt met ups en downs. Als ik je n tip mag geven: ga elke ochtend wandelen, 10 -15 min. Daarna voorzichtig uitbreiden als dat gaat. Zorgt voor structuur in je dag en geeft een goed gevoel.

Anoniem
16-02-2024
Reageer:
Heel herkenbaar echter wandelen zit er voor mij na 11 maand nog steeds niet in. Na een klein blokje ben ik al doodmoe en ik voel mij niet zeker op de benen omdat ze nog steeds slap zijn. Ik heb dan ook besloten dat ik van mijzelf niets meer moet. Ik luister naar mijn lijf en ga 2x per dag een uur naar bed. 's nachts slapen is ook nog een drama. Ik slaap van 10 tot 02.00 of als ik geluk heb tot 04.00. Ook daar geef ik mij maar aan over, het is niet anders. Alles kost bergen energie maar toch zie ik ook lichtpuntjes en schrijf iedere dag op wat goed gaat dit voor de motivatie.

Henriette
17-02-2024
Reageer:
Hoe lang duurt die vermoeidheid?
Wanneer merk je dat je energie weer terugkomt?
Ik vind het zo zwaar voelen die vermoeidheid. Het is slopend...
Lichaam is op ...
Zal wel lang duren denk ik.

😰😭😭😭

Eddy
26-04-2024
Reageer:
Ik ben nog steeds moe na 1,5 jaar. Ik kan wel al meer dan in t begin. Maar herstel gaat met babystapjes, ook al terugval gehad. Ik ben al blij als ik 2x per dag met hond kan wandelen, boodschappen doen, iets schoonmaken in huis, beetje lezen en savonds koken. Ligt ook aan mijn nacht. Slaap ik goed (8 uur bijv) dan kan ik meer aan. Maar probeer elke dag een beetje hetzelfde schema aan te houden.
C.

Anoniem
27-04-2024
Reageer:
Hebben jullie nog meer klachten?

Naast vermoeidheid

Anoniem
27-04-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>