Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Die frustratie van niet te kunnen slapen

Elke nacht opnieuw dat draaien en keren en maar niet in slaap geraken. Om 11u in bed kruipen en klaarwakker liggen tot 3,4u in de nacht. Soms wel de neiging hebben om in slaap te vallen, maar dan direct terug wakker schrikken. Alsof die stress fabriek continu aan staat om je wakker te houden. Tegen de ochtend lukt het dan even wel om een drietal of viertal uurtjes te slapen.
Elke nacht opnieuw datzelfde verhaal en met tegenzin nog gaan slapen omdat je al weet hoe de nacht zal verlopen. Zelfs een slaappil haalt niks uit.
Voor mij een van de vervelendste kwalen in een burn-out. Nog mensen die hierdoor zo gefrustreerd geraken en hoe gaan jullie ermee om?

Groetjes,

Patrick
12-02-2024
laatste reactie: 15-02-2024

3
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Heftig hé

Ik slaap ongeveer twee a drie uurtjes
Inslapen geen probleem maar door slapen
Sta dan weer met zenuwen kut gevoel op
En dood moe sta soms letterlijk te tollen op me benen

Ik heb echt van alles geprobeerd

Anoniem
12-02-2024
Reageer:
Hoi P
Ik heb ook slaapproblemen, vooral inslapen een drama: inderdaad soms 3 uur wakker liggen voordat je inslaapt. 2 uur later weer wakker etc. Ik heb gelukkig ook betere nachten, daar houd ik me maar aan vast. Je moet t accepteren, hoe moeilijk ook. Als ik weer eens lang wakker lig ga ik er soms uit om wat te lezen in de woonkamer. Maar daar heb ik ook niet altijd zin in. Ik zorg wel dat ik elke dag minstens half uur wandel. Buitenlucht en beweging is heel belangrijk.

Anoniem
12-02-2024
Reageer:
Hoi Patrick

Ik ken je je probleem helaas veel te goed. Ben nu al een tijdje in mijn burn-out en word met de dag slechter. Soms een kleine opleving maar die is dan maar heel kort.
Iedere avond word ik onrustig omdat ik naar bed moet. Ja klinkt raar ben moe maar op bepaalde manier zegt mijn hoofd dat ik niet wil slapen.
Als ik dan toch naar bed ga slaap ik het liefst alleen. Soms denk ik dat ik gek begin te worden.
Zit nu veel thuis en doe bijna niets meer.
Krijg binnenkort wel hulp maar of dat iets word weet ik niet.
Ik loop persoonlijk nog thuis met dingen die ik wil uitspreken en verwerken. Maar als ik dit doe geeft dat veel onrust binnen de familie omdat ik met dingen weet van dierbare mensen om mij heen. En als ik ga praten dan zal mijn relatie op het spel komen te staan.
Hou veel van mijn vrouw maar zit in lastige positie en kan er met niemand over praten.
Dit spookt ook iedere avond door mijn hoofd en ben continu mijn gedachten op iets anders te zetten. Word er soms gek van.
Dus ben vaak blij als de klok weer op 6 uur staat kan gelukkig de dag weer beginnen.
Heb ik een beetje afleiding.
Als je een oplossing vind voor je probleem dan hoor ik dat graag.
Veel sterkte met je slapeloze nachten.
Groet Aswin

Aswin
14-02-2024
Reageer:
Hoi Aswin,

Mijn eerste burn-out in 2015 heeft zo’n zes maanden geduurd. Ik ben daar toen volledig uitgekomen, ook al dacht ik dat het nooit over zou gaan. Daar trek ik me dan ook aan op in mijn tweede burn-out nu. Nu heb ik helaas slaapproblemen, wat ik bij mijn eerste burn-out niet had. De vreemdste klachten wisselen zich af, zoals bij de eerste, maar die slaapproblemen vind ik persoonlijk het engst.
We moeten erop focussen dat dit ook ooit zal beter worden, ook al is dit niet evident.
Ik hoop voor jou ook op een snel herstel.

Groetjes,

Patrick
14-02-2024
Reageer:
Vreselijk niet slapen, hier al sinds de zomer. Werkelijk alles geprobeerd en mits inslaap- en doorslaappillen slaap ik soms enkele uurtjes. Vroeger dommelde ik wel eens in bij een film maar ook dat gebeurt nooit meer. De wanhoop nabij, kan sinds kort ook niet meer werken. Verschillende dokters geweest al, kunnen niets meer doen dan wat ze al voorschrijven. Dit kan toch niet? Bang dat ik op de duur echt helemaal doordraaien zal, ben er niet ver van af ondanks mijn hulpkreten al maanden.

Jules
15-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>