Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Antibiotica ervaringen

Ik zit al zo'n 2 jaar in een burnout en elke keer als ik denk dat het wat beter gaat val ik weet terug. Kom zo maar niet vooruit. Nu heb ik pas een noodzakelijke antibiotica kuur gehad en tijdens de kuur ging het redelijk, maar nu 4 dagen na afloop van de kuur voel ik mij slechter dan ooit. Zijn er mensen die dit herkennen en die dit ook meegemaakt hebben ? Heb vreselijk maag- en darmklachten, onrustig, paniekerig, moe, down, hele tijd moeten huilen, hoofdpijn, oorsuizen. Vele malen erger dan ik voor de kuur had. Lig al dagen alleen maar op de bank te rillen. Heb geen koorts maar wel koud gevoel van binnen.

Thomas
11-02-2024
laatste reactie: 23-02-2024

5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Herken het niet van antibiotica
Maar wel na ziek zijn en burn out
Was erna weer helemaal terug bij af met alle klachten die jij beschrijft

Anoniem
11-02-2024
Reageer:
Hey Thomas,

Ik zit er ook al 3 jaar in en herken je verhaal in die zin dat ik door een heftige griep wat ik elk jaar wel een keer heb, enorm terugval en weer opnieuw helemaal niets meer kan.

kijk eens of je baat hebt bij een goede probiotica misschien. Je darmen zijn je tweede brein, en antibiotica maakt ook alle goede bacteriën dood waardoor het invloed heeft op heel je lichaam / mentaal.

Groetjes

Amber
11-02-2024
Reageer:
Hoi Amber,

Dank voor je reactie. Jeetje en ik vind 2 jaar al lang. Dit is mijn tweede burnout, de eerste keer was ik er binnen 1 jaar uit en nu lijkt het wel alsof ik er nooit meer uitkomt.

Het zal idd wel aan de kuur liggen, maar je gaat steeds maar weer op zoek naar verklaringen bij Dr. Google

Wat is het toch ellende zo'n burnout.

Groetjes,
Thomas

Thomas
11-02-2024
Reageer:
Hi Thomas,

Het is vreselijk inderdaad.. ik heb ook een end afgegoogeld. En als je geen herkenning vind ga je alleen maar meer zorgen maken hè? Mij helpt het heel erg om steeds maar weer in vertrouwen en acceptatie te zakken en jezelf gerust te stellen “dit zal er ook wel weer bijhoren”.

Maar dit lukt mij ook zeker niet altijd, vooral na een fikse terugval schiet ik dan weer in de zorgen. Of je niet iets over het hoofd ziet e.d.

Het is een lang proces met vallen en opstaan. En dat het herstel zoals internet doet geloven 3 maanden tot een jaar duurt.. gaf me ook extra stress. misschien als je er niet te diep in zit zoals jouw eerste keer wellicht inderdaad. Maar als je echt zodanig roofbouw hebt gepleegd dat heel je stress / hormonaal systeem ontregeld is, kost het alleen al die tijd om een beetje te stabiliseren laat staan weer opbouwen.

Ik merk zelf ook dat ik na een heftige emotionele gebeurtenis, die nou eenmaal soms bij het leven horen zoals acute ziekte van een ouder, beëindigen van relatie.. een enorm grote impact hebben en ik daardoor ook steeds terugval. M’n zenuwstelsel schiet veel sneller in de stress dan normaal, zowel van interne als externe prikkels en dit trekt je leeg.

Het feit dat de normale dingen van het leven zoals een griep of in jouw geval antibiotica kuur zorgen voor terugval, is en voelt zo machteloos..

Liefs

Amber
22-02-2024
Reageer:
Hoi Thomas,

Google eens op de gut-brain connectie. Je darmflora is van enorm belang voor het functioneren van een hoop processen en kan grote impact hebben op je geestelijke gezondheid. Antibiotica verstoord en doodt zo'n beetje alle goede bacterien in je maag. Ik heb zelf tijdens de eerste fase van mijn burnout een blaasontsteking gekregen en moest toen ook aan de antibiotica. Ik herken exact wat je hier omschrijft als verergerde klachten. Het heeft mij een flink aantal weken probiotica slikken gekost om te zorgen dat mijn maag weer een beetje normaal werd. Kan je erg aanraden om dat nu te starten. Ik zou sinds die ervaring ook niet zo snel meer een antibiotica kuur nemen. Maar als het moet dan moet het natuurlijk.

Sterkte!

Y.
23-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>