Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Moeite met opbouwen. Geen dag zonder klachten

Hallo allemaal! Vorig jaar mei ben ik thuis komen te zitten na een kort jaar vol stress. Na maanden hoofdpijn op dagelijkse basis en continue een tollend/ tobberend gevoel ben ik naar de huisarts gegaan die me aangaf dat ik richting een burnout ging. Ik heb 6 maand thuis gezeten en ben inmiddels weer begonnen met opbouwen, sinds november. Ik zit nu op 4x4 uur per week, maar geen enkele dag gaat me zonder enige moeite af. Ik heb de avonden nodig om bij te komen maar ben eigenlijk nog geen dag van mijn klachten afgeweest. Het enige dat beter gaat zijn de uren die ik werk, maar dat is natuurlijk het laatste waar ik belang bij heb. Herkent iemand zich in dit geval?

Marco
09-02-2024
laatste reactie: 10-02-2024

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Lijkt mij op teveel al teveel uren werken en dat zie je aan de energie daarna. Ik begon ook te snel en was zo zwak en moe de dag erna dat ik alleen op de bank lag ook met pijn in mjn benen of hoofd. Toen weer weken thuis rustig aan gedaan met elke dag wandelen en positieve podcast kijken en nu in februari weer begonnen met maar 2 uur per week opbouwen. Nu gaat het wel goed en heb ik minder spanningen. Maar ik heb geen arbo advies opgevolgd maar dit met manager zo afgesproken. Sterkte ook.

N.
10-02-2024
Reageer:
Hi Marco, same here, ik ga aankomende week naar 3x 3 uur in de week en dat lijkt lichamelijk al een marathon. Standaard hoofdpijn na een werkochtend, soms de hersteldag erna ook nog, en dan begint het weer van vooraf aan. Ik moet denk ik terugschakelen naar minder uren, maar dat vind ik lastig. Ik wil niet zwak overkomen, maar ja, zo ben ik ook in de burnout beland. Patronen doorbreken dus.

Ik denk als je 0 aan energie overhoudt, het gewoon echt teveel is. Je lichaam gaat je tegenwerken. Bij mij uit zich dat in ineens heel veel hoofdpijn, migraine en heel chagrijnig zijn. Lijkt eerder op stappen terug zetten ipv vooruit.

Suus
10-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>