Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Veel hoofdpijn na start reintegratie

Beste mede lotgenoten, ik zit nu 5 maanden in een burnout en ben 1 maand geleden begonnen met reintegratie: eerst 2 weken 2x 2 uur en daarna 2 weken 3x 2 uur.

Ik was heel blij dat ik weer wat kon doen en voelde me weer nuttig en een onderdeel van de maatschappij.
Ik heb alleen sinds ik ben begonnen non-stop hoofdpijn, sommige dagen ook migraine.

Ik doe licht administratief werk met af en toe een telefoontje tussendoor, maar wel in een omgeving waar veel prikkels zijn. Ik mag ook een aantal dagen thuiswerken, en dan is de hoofdpijn wel minder, maar alsnog hoofdpijn dus.

Is dit normaal of ben ik nu gewoon te snel begonnen? Ik zie de bedrijfsarts weer over 2 weken, die wil mijn werkschema dan verder ophogen, maar weet niet zo goed wat ik ermee moet. Ik doe alles nu echt op m’n tandvlees.

Hebben jullie een advies?

Mieke
08-02-2024
laatste reactie: 08-02-2024

4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Helaas heb ik geen advies, maar meschien dat je hier iets aan hebt. ik heb chronische hoofdpijn gehad voor een maand of 9 (gelukkig wel wat dagen hoofdpijn vrij de laatste tijd)
Bij mij was het soms Heftig bonzend achter de rechteroog tot de slaap vooral als ik teveel inspanning doe, ook door teveel prikkels of als ik me druk heb zitten maken ook wel eens een band om het hoofd maar dan een ergere vorm ervan zeg maar, van matige hoofdpijn naar best heftige, op verschillende plekken in het hoofd..zelfs mijn nek en hoofdhuid deed zeer met erop drukken… maar ik heb dan ook heel wat oogproblemen gehad en gezichtspijn/oorpijn. Ik zag slecht, ik zag wazig, ik kon niet meer ik de verte kijken, ik had zelfs ruis en soms vaak flitsen in mij. Ogen en tijdelijk lichtschuw geweest (meteen licht misselijk en hoofdpijn die ik van de verte al voel aankomen).

Migraine is bij mij uitgesloten gelukkig maar, maar bij mij was het wel best simpel, langdurig kaakklemmen en te hoge spanning op de nek zenuw. Kaakklemmen kan dagelijkse hoofdpijn veroorzaken is mij vertelt door de tandarts





Anoniem
08-02-2024
Reageer:
Bij mij ging het heel sluw te werk moet ik nog even vermelden. Ik had totaal geen last van me tanden of kaken en ook lang niet altijd last van mijn nek of achterhoofd, pas toen ik allerlei klachten begon te krijgen, was ik er al te laat bij, veelste hoge spanning.

Ik hoop in ieder geval dat je er vlug vanaf komt want leuk is het niet, zeker niet als je er vaak last van hebt. En meschien net als ik even voor de zekerheid na latenkijken?

Anoniem
08-02-2024
Reageer:
Dag Mieke,
Dit is voor mij ook heel herkenbaar. Ook ik ben aan het re-integreren en zat op 3x2 uur maar kon dit niet volhouden gezien de hoofdpijn. Ik werk nu vanuit huis, licht administratief werk net als jij, 2x2 uur maar ook hier krijg ik enorm veel hoofdpijn van. De dag dat ik weet dat ik moet werken sta ik al op met hoofdpijn. Ik denk dat dit valt onder spanningshoofdpijn. Mijn BA is welwillend toen ik aangaf dat 3x2 niet haalbaar was vandaar dat ik nu weer zit op 2x2. Ik neem een pauze zodra ik voel dat de hoofdpijn weer op komt zetten. Dit kan een uur naar bed zijn maar ook een half uur op de bank en daarna weer een half uur werken totdat ik de 2 uur heb volgemaakt.

Anoniem2
08-02-2024
Reageer:
Bedankt voor jullie reacties, ik ben dus niet de enige. Kaakklemmen doe ik soms onbewust, dat is waar.
Ik zal aangeven bij de BA dat ik aan mijn plafond zit en terugwil naar de 2x 2 uur.

Bedankt 🙏

Anoniem
08-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>