Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Duizelig en onrust

Hallo,

Even mijn verhaal..voor de kerstdagen werd ik duizelig, in die week naar de kapper geweest. Daar werd ik heel erg onrustig, wazig zien icm duizeligheid. Toen kwam steeds meer t besef binnen hoe slecht en onzeker ik mij hierdoor voelde. Die week erop een afspraak bij de huisarts gemaakt. Testen gedaan, bloedtest.. alles leek verder goed. Inmiddels was er eigenlijk alleen maar meer en meer stress en paniek in mn hoofd en lijf gekomen. Paniekaanvallen? Ik heb oxazepam gekregen. De weken gingen voorbij en zit inmiddels al een paar weken thuis van mn werk. Ergens zit bij mij de grote angst dat ik iets in mn hoofd heb. Maar als ik hier de klachten van mensen lees.. is de duizeligheid ook iets wat bij een burn out hoort. Toch voel ik me zó onzeker en angstig. Moet ik niet weer nr de huisarts voor verdere onderzoeken? Zo zit ik dus deze nacht weer te malen en piekeren. Heb soms ook last van brainfog, voel me dan zo onwerkelijk, alsof ik moet ontwaken uit een slechte droom. Vreselijk. Ook last van hoofdpijn, vergeetachtigheid, spierpijn in mn benen. Zit soms door alle overweldigende gevoelens met rode, gloeiende wangen op de bank. Totaal overweldigd door hoe ik me voel. Herkent iemand dit? Heb van de huisarts geen burn out 'stempel'. Moet ik weer terug om alles nogmaals aan te kaarten? Heb wel gesprekken met poh.

Yve
07-02-2024
laatste reactie: 07-02-2024

4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Het is allemaal herkenbaar hier ook slecht slapen
Die onzekerheid is het ergst
Heb me ook zo vaak afgevraagd wat mankeert ik toch

Anoniem
07-02-2024
Reageer:
Dag Yve,

Ik herken al je klachten; ook de rode wangen krijgen. Ik had dit vaak aan het einde van de middag/begin van de avond. En elke keer pakte ik de thermometer om te kijken of ik geen koortsaanval had. Nu een paar maanden verder wordt dit minder.

Als je een burnout hebt werken je bepaalde delen van je hersenen minder goed omdat ze krimpen; hierdoor wordt je vergeetachtig, krijg je brainfog, slaap je slecht, en al die andere ellende.
Echter je emotionele deel van je hersenen wordt juist groter; hierdoor wordt je emotioneler, instabieler, depressiever, onrustig etc.
Je hoofd is compleet uit balans en dit heeft tijd nodig om te herstellen.

Probeer te accepteren dat je dit is overkomen, maar tegelijk uit te sluiten dat het niks anders is. Ik kon ook pas na een paar onderzoeken bij de huisarts (waar natuurlijk weer helemaal niks uit kwam) accepteren dat ik in een burnout zit en dat alleen rust me kan redden. Geen werk, geen sociale contacten, zo min mogelijk prikkels.

Sterkte ermee!

Suus
07-02-2024
Reageer:
Hi Yve,

Hier hetzelfde hoor. Geen stempel van de huisarts maar talloze klachten. Ook de rode wangen en zelfs soms in mijn nek! Weer bij de huisarts geweest van de week en geen stempel erop. Wel psychosomatische fysio en mijn bloeddruk was een beetje wel te hoog. Hier krijg ik nog een half uurs meting voor. Het is niet tof.. je wordt er ook angstig van en daardoor kom je in een soort van cirkel. Want wat is er aan de hand dan?! Ik heb inmiddels besloten dat ik met of zonder "stempel" mezelf in een traject zet want we moeten hier vanaf.

Sterkte!

Cherrel
07-02-2024
Reageer:
Dank jullie wel voor de (lieve) reacties. Ze zeggen wel eens 'gedeelde smart is halve smart', in dit geval is dat echt zo. Ik voel me oprecht gesteund door de bevestigende en herkenbare gedeelde ervaringen van iedereen. Dus nogmaals 'bedankt'! ♡♡♡

Anoniem
07-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>