Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Nergens zin in

Ik heb helemaal nergens zin in. Ik heb niet echt behoefte mensen te zien of af te spreken of iets te gaan doen. Het liefste lig ik de hele dag op de bank series te kijken, maar daar voel ik me ook niet beter door. Mezelf constant motiveren is lastig.

Mijn therapeut denkt dat ik aan het vermijden ben en situaties niet aanga, omdat ik bang ben dat ik daar paniek van krijg. Voor mij voelt het ergens als dat het wel weer komt en ik voorzichtig wil zijn met mezelf.

Is dit een fase? Nergens zin in te hebben? Komt het weer gewoon terug dat je wel dingen wilt doen? Iemand tips?

K
06-02-2024
laatste reactie: 12-02-2024

1
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi K,

Geen zin hebben om dingen te ondernemen is heel normaal bij een burn-out. Dit betekent dat je zenuwstelsel ontregeld is. Pas als jij weer in de ruststand komt, zal je merken dat je ook meer zin krijgt in dingen.
In het begin van mijn burn-out had ik ook weken nergens zin in. Na veel rusten, mediteren, wandelen kwam uiteindelijk een moment dat ik zin had om iets te ondernemen. Belangrijk hierbij is dat je niet meteen te grote dingen gaat doen (deze fout maakte ik zelf wel), zodat je lijf ook weer tijd heeft om zich te herstellen.

Ik heb nu ook nog regelmatig geen zin om dingen te doen, vooral als ik overprikkeld en moe ben. Ik heb nu 11 maanden een burn-out. Het gaat dus heel erg op en neer. Maar inmiddels weet ik dat dit erbij hoort, dat geeft ook rust.

Heel veel succes!

M
07-02-2024
Reageer:
Hoi,

Ik lees mijn eigen bericht, ik zit er precies zo in.... vrij heftig jaat als mantelzorger voor mijn ouders, relatie van 11 jaar beiindigd, De enig overgebleven oom overleden, daar moesten we de woning verkopen en leegruimen. Afgelopen dec een hartinfarct gekregen (ben 48) niks boeit me, bezoek kijk ik de deur uit en probeer overal onderuit te komen. Vind het alleen gezellig als mijn zoon thuis is.

T
12-02-2024
Reageer:
Ik heb net n afspraak afgezegd, doodmoe, hoofdpijn. Redelijk druk weekend achter de rug dus moet nu bijtanken. Ik heb ook dagen dat ik nergens zin in heb., dwing mezelf dan toch tot kleine klusjes in huis. Sociale afspraken kosten mij bakken met energie. Dat blijft altijd dubbel: gezellig maar daarna weer doodmoe. Ga dan ook te lang door. Moet mezelf hierin beter begrenzen volgens psych. Maar blijft heel lastig: grenzen voelen en aangeven.

Anoniem
12-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>