Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Genieten lukt niet

Ik voel me dus zo rot. Elke dag is een strijd ga ik me goed voelen, waar ga ik last van hebben? Ik sta er mee op en ga er mee naar bed. Ook kan ik heel slecht genieten ik zie veel leeuwen en beren. Zo ben ik nu heel moe en heb slappe benen. Ik heb geen zin in de dag kan gewoon huilen. Voel me rot en down. Ik kan gewoon op dit moment geen geluk vinden in het leven en dat voelt zo vreselijk!
Hoe krijg ik het normale leven weer terug?

Jo.
05-02-2024
laatste reactie: 13-02-2024

3
11
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ik herken dit. Dit is de depressieve fase van de burnout. Ik ben daar net doorheen maar het is afschuwelijk! De tip is accepteer het rot gevoel des te eerder is het weg.

Anoniem
05-02-2024
Reageer:
Ik herken het helemaal!!! Gelukkig gaat het bij mij steeds beter, maar wat is het zwaar! Maar heb geduld!!! Echt waar het komt goed. Accepteer dat je er midden in zit en neem zo veel mogelijk rust.

Eef
05-02-2024
Reageer:
Hoi Eef,

Heel erg bedankt voor je reactie!
Knap dat je er doorheen bent gekomen. Ik vind het vreselijk. Het is niet dat ik een einde aan me leven wil maken, maar het is ook niet dat ik zin in het leven heb. Ik leef echt met de minuut. Wat je zegt accepteer het is denk echt een goede. Alleen hoe?
Ik blijf in de vicieuze cirkel zitten en constant denken o nee ik voel me rot o nee ik heb rot gedachten enz.
Echt drama!
Heb je tips?

Jo.
05-02-2024
Reageer:
Mijn tip is: laat het allemaal maar gebeuren. Je voelt je rot, maar geloof mij.ik heb 10 maanden onrust paniek en een brein gehad wat alleen maar kon denken. Er komt een punt dat dit minder wordt. Je moet er echt doorheen. Als je het qua prikkels kan handelen probeer een meditatie en buitenlucht en douchen deed mij 'goed', ook al heb je geen zin. Luister naar je gevoel mocht je daar bij kunnen. Maar vooral laat het er zijn, je hebt toch geen controle. Het is je overkomen en je komt er overheen.. ik ben er zelf nog lang niet maar heb het punt acceptatie en het er laten zijn gevonden. Probeer niet te vechten tegen je gedachtes. Ze zijn er nu eenmaal.
Vertrouw vertrouw vertrouw.

Inez
05-02-2024
Reageer:
Heel erg bedankt voor jullie tips ik ga het zeker proberen.
Maar het is zo lastig. Gisteren bijvoorbeeld heel de dag zat ik al een beetje in de paniekmodus alles voelde eng de wereld voelde onwerkelijk (alsof je in een droom leeft of niet echt bestaat). Vervolgens krijg ik om 5 uur ineens een dikke migraine aanval en gelijk slaat de angst toe. Was bang voor allerlei ziektes en had echte angstgevoelens. Rond een uur of 8 werd de migraine wat minder. Rond 11 uur me bed in en hup daar was de paniek weer voelde alsof ik verdween van de wereld. Doodeng! Mijn moeder kwam toen bij me zitten en poosje gepraat. Na half uur was ik rustiger en kon ik eindelijk slapen. Mijn brein staat 24/7 aan, ben ik aan het fietsen en afwezig (voelt alsof de wereld anders is dan normaal) hup daar is de paniek weer. Vind het zo knap dat jullie dan kunnen denken accepteren en vertrouwen. Want de paniek is er hoe blijf je dan rustig?

Jo.
06-02-2024
Reageer:
Dag Jo, ook ik heb dit punt gekend. Recentelijk voor kerst. En het accepteren is idd het toverwoord, maar wat is accepteren. De tegenhanger is dat je dit gevoel weg wil hebben, er angst bij voelt, wat als t niet meer weggaat. Ik weet nog mijn eerste gedachten: nu ben ik dus depressief en dat gaat miss nooit meer over.
Wat mij hielp was zeggen tegen mezelf: oké daar zit je dan, onder in de put. Ik vind daar niks van! Als het kan, ga gewoon liggen desnoods de hele dag ( ik had 2 weken nodig). Ik bedacht me dat m'n lichaam enorm moe moest zijn en daarom er letterlijk niks bij kan hebben. Tegen jezelf zeggen oké ik hoor je, er is nu niks meer mogelijk dan rust. Dit is ook wat er feitelijk aan de hand is. De koek is op, je lichaam sluit zich voor elke prikkel af. Als je dat gaat inzien en accepteren krijg je weer van die kleine lichtpuntjes. Die helpen je te herinneren dat het fijne gevoel weer terugkomt. Tevens raad ik je aan, als je dat nog niet doet, om een fijne therapie te starten. Emdr of wellicht een goede massagetherapie.

Natasja
06-02-2024
Reageer:
Alles wat je benoemd is herkenbaar. Echt het is verschrikkelijk. Ik dacht ook dat het niet over zal gaan, maar zoals ik al zei je moet er doorheen. Je brein is op hol geslagen en mentaal ben je op 0. Alles wat je nu denkt is niet waar, maar voelt heel echt. Acceptatie is heel lastig als je in die fase zit dus ja. Laat het gebeuren. Acceptatie komt gedurende het proces vanzelf.. Probeer je zelf enigsinds vast te houden aan reacties dat het minder wordt en over gaat. Het is heel zwaar i know. Je mag me even mailen als je wilt. misschien kunnen we contact hebben via de app : inez_333@hotmail.com

Inez
06-02-2024
Reageer:
Ik heb ook gedacht dat het nooit over zou gaan, maar langzaam gaat het beetje bij beetje beter. Mijn tip: let op je ademhaling. Met een goede ademhaling kun je je al zoveel rustiger in je hoofd voelen. Ik heb heel veel gehad aan de filmpjes van Heleen Ytsma op youtube, misschien kan het jou ook helpen.

Eef
06-02-2024
Reageer:
Hebben jullie ook brainfog en het watten gevoel in combinatie soms met hoofdpijn ?
Tesamen met het gevoel wat jullie beschrijven is het een hel. En je voelt je zo eenzaam. De wereld draait door en wij zitten in de shit. Echte shit.
Sterkte mensen. Pfff wat een hel.
Groet eddy

Eddy
12-02-2024
Reageer:
Beste lotgenoten, check even website/Youtube kanaal van Nick de Waard. Hij is een ervaringsdeskundige en weet precies waar hij het over heeft. Ik heb eerst de gratis masterclass gevolgd en heb nu besloten de 6-wekelijkse cursus te volgen (niet duur). Hij geeft je zoveel inzichten en tools om weer te kunnen ontspannen en angsten los te laten waardoor je lijf weer in de ontspanning gaat ipv deze vervelende spanningsstand. Ik kan nu al wat beter slapen en pieker wat minder overdag en ben pas net begonnen. Wellicht een tip 🩷

Suus
13-02-2024
Reageer:
Doen jullie het allemaal zonder antidepressiva?

Hoor het graag.
Groet.eddy

Eddy
13-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>