Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Gevoel van flauwvallen

Hoi allemaal,
Ik heb werkelijk alle klachten die bij een extreme burnout horen. Herken mijzelf echt bijna overal in! Ik heb de afgelopen 12 jaar veel heftige dingen moeten verwerken en momenteel is mijn leven nog steeds niet stabiel.
Ik heb geregeld dat ik of in de auto zit, of op de bank lig, of in de winkel loop het gevoel krijg alsof ik ga flauwvallen. Ik krijg door mijn hele lichaam tinteling (het gevoel voor je flauw valt) en begin dan zweet handjes te krijgen. Zijn er mensen die zich hierin herkennen?
Het wordt erger omdat ik er angstig van word.

Het is zo niet wie ik ben. Ben zelfstandig ondernemer en een doorzetter met energie voor 20! Nu voel ik mij echt een hoopje ellende.. en wil eigenlijk alleen maar rust.


Cherrel
20-01-2024
laatste reactie: 21-01-2024

1
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Heel herkenbaar! Zit inmiddels 4 mnd in burnout en echt dezelfde klachten. Gevoel van flauwvallen op de meest random momenten hierdoor wordt je bang en krijg je angst. Heb het 1x zo erg in de auto gehad dat ik 1,5 mnd niet fereden heb. Ben het nu langzaam aan het opbouwen maar is lastig. Dit moeten we helaas doorstaan om beter te worden. Maar je staat niet alleen gelik. Er zijn vele met je die hetzelfde ervaren. Veel sterkte!

Lieke
21-01-2024
Reageer:
Goedemorgen Cherrel, wat enorm vervelend om te lezen dat je zoveel klachten ervaart. Voor mij zijn ze allen herkenbaar. Ook ik ben een doorzetter hetgeen er voor gezorgd heeft dat ik de signalen van mijn lichaam allen heb genegeerd en nu dus ook een BO heb.
Je lijf schreeuwt om rust maar je mind draait nog op volle toeren. Het duurt een tijd voor dat het ene weer gelijk loopt met het andere en dat kan alleen door de situatie te accepteren zoals het is. En daar ligt nu net het probleem, dat gaat niet van de een op de andere dag maar dat kan maanden duren.
Ik wens je heel veel sterkte en beterschap toegewenst.
Groet, Hen

Henriette
21-01-2024
Reageer:
@lieke : Nou dat dus. Ik zie er ook zo ontzettend tegen op om de auto in te stappen. De eerste paar keer ben ik langs de vluchtstrook gaan rijden omdat ik echt het gevoel kreeg dat ik out ging. Jij ook veel sterkte!

@Henriette : Prettig om te lezen dat dit bij andere ook zo is. Je gaat toch wel twijfelen. Ik denk dat het doorzetten een super eigenschap is maar tegelijkertijd ook een zwak punt. Ik zie dat maar als een leermoment om een prettig omslagpunt in mijn leven te kunnen maken. Voor jou ook sterkte en beterschap gewenst!

Lieve groet,
Cherrel

Cherrel
21-01-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>