Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Makkelijk griep en dan flinke terugval

Zijn er meer mensen die in hun burn-out makkelijk ziek worden, griep e.d, en daar dan ook steeds een flinke terugval van hebben?

Ik zit er zelf al heel lang in, mede als gevolg van meerdere ingrijpende levensgebeurtenissen tijdens het herstellen waardoor regelmatig terugvallen. Kom van een punt waarop ik echt niets meer kon, ook niet voor mezelf zorgen bijv.

Inmiddels was ik zover dat ik om de dag een halfuurtje kon wandelen, goed slaap en daaromheen veel rust. In dat tempo kon ik steeds wat uitbouwen. Maar nu heb ik een flinke griep / koorts gehad waar ik heel ziek van ben geworden, was er met een ruime week gelukkig wel helemaal vanaf. Goed voor je lichaam zorgen, supplementen, gezond eten, rust, slaap.

Enkel ben ik nu weer opnieuw super uitgeput, kan slechts paar honderd meter lopen, ga ik verder dan volgt ergere uitputting. Hele hoge hartslag na kleine inspanning, bed verschonen bijv is al een gigantische opgave. Moet alles super traag doen om m’n lichaam te ontlasten, gewoon totaal uitgeput weer. Ik word er zo ongelooflijk moedeloos van. En het enige wat je maar weer kan doen is eraan overgeven, ontspannen, en met mini stapjes al aftastend weer opbouwen. Ben na zoiets steeds weer twee tot zes maanden (afhankelijk van hoe diep de terugval) verder voor ik weer was voor de terugval, waardoor ik momenteel qua energie op het zelfde punt sta als een jaar geleden…

Ik denk dat ik met dit bericht op zoek ben naar zowel herkenning als het even van me af wil schrijven. Ik heb het soms echt niet meer..


A
11-01-2024
laatste reactie: 18-01-2024

3
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ik heb 1 levensveranderende tip: Luister naar de liefkleinleven podcast en zoek de podcast van Lieke met Nicole Sachs. Ja het gaat over long covid, alleen long covid is niks anders dan een burnout geinduceerd (laatste zetje) door een virus.

Taco
11-01-2024
Reageer:
Thnx Taco, ik ga eens kijken. Verfrissend om van iemand anders te horen er ook zo tegenaan te kijken. Zelf had ik die conclusie ook voorzichtig getrokken, (maar leek daar tot nu toe de enige in te zijn) na veel verdiept te hebben in long covid verhalen / symptomen omdat ik twijfelde dat ‘erbovenop’ te hebben. Maar uiteindelijk is het beiden uitputting + ontregeld zenuwstelsel. Ziekte is ook hevige stress voor het lichaam en voor veel mensen lijkt dat inderdaad het zetje naar langdurige ontregeling / uitputting.

A
11-01-2024
Reageer:
Ja heel herkenbaar. Steeds als ik terugval twijfel ik ook weer of ik wel op het juiste pad ben, je bent zo weer een hele tijd verder voordat je bent waar je was en mijn omgeving gaat dan ook weer extra twijfelen en / of met goedbedoelde suggesties komen, waardoor ik zelf ook weer twijfel of ik wel genoeg / de juiste dingen doe. Terwijl ik wel gewoon herstel met wat ik nu doe.

Anoniem
18-01-2024
Reageer:
Heel herkenbaar! In oktober/november had ik een griep die opgegeven moment omsloeg naar een longontsteking. De huisarts gaf me zelfs een puffer voor astmapatiënten (terwijl ik geen astma heb), omdat ik zo moe/benauwd werd af en toe. Het herstel daarvan duurde enorm lang en maakte me enorm moedeloos omdat ik op dat moment al 9 maanden in mijn herstel zat en het daarvoor net wat beter ging.
Ik herken dus de radeloosheid en de wanhoop die hierbij komt kijken. Maar weet dus dat je niet alleen bent en dat het uiteindelijk echt allemaal goed gaat komen! Heel veel sterkte, en wees lief voor jezelf x

Anoniem
18-01-2024
Reageer:
Ha, eens met de voorgaande opmerkingen hoor. Long covid komt deels overeen, alleen is de oorzaak anders, of het laatste zetje bij sommige mensen. Geloof in jezelf, vertrouw op jezelf. Ooit komt het goed! En verdiep je eens in de mindbody visie. Heel leerzaam

Wil
18-01-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>