Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Partner

Heb voor mezelf nog een vraag waar hulp bij kan gebruiken.
We kunnen hier heel veel delen hoe we ons voelen en wat we wel en niet kunnen doen.

Weet niet hoe dit voor anderen is maar mijn partner begrijpt mij niet heel vaak. Zo heeft hele goede bedoelingen maar ik merk dat we steeds meer uit elkaar groeien. Dit doet me veel pijn maar he hier geen grip op.
Hoe reageert jullie partner op jou ?
Ben bang dat ik mijn vrouw zo kwijt raak en dat maakt me bang en angstig.
Groet Aswin

Aswin
23-01-2024
laatste reactie: 30-01-2024

12
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Dag Aswin

Ik had ook dat gevoel dat ik mijn partner ging verliezen maar de liefde is sterk hoor, heb vertrouwen en focus op verbindende communicatie. Laat de ander uitspreken, stel open vragen , vraag je vooral af wat je kan vinden achterliggend aan een bepaalde uitspraak van je partner. Er kan kwaadheid zijn door een gemis naar jou of kwaadheid op de situatie. Niet per sé onbegrip.

Verwacht geen begrip want het is voor een ander zeer moeilijk te begrijpen wat we meemaken. Leg het vooral duidelijk uit wat voor je lukt en wat niet en maak enkel plannen die haalbaar zijn samen.

Je partner zal net zoals jou ook door een aanvaardproces moeten want de situatie is ook voor haar nieuw en niet gemakkelijk.

Ik vergat om ook begrip te tonen naar mijn partner toe en dat is zo belangrijk. Letterlijk zeggen of vragen : "dit is ook geen makkelijke situatie voor jou en dat besef ik... " "hoe gaat het met jou ?"

Ook het zeggen van, ik verlang om terug samen dit of dat te doen , dromen naar de toekomst , dat geeft vertrouwen aan de partner anders denken ze dat we dat zelf niet missen ...

Een psycholoog gaf me die kleine tips. Ik hoop dat het jou ook wat kan helpen.

X


Anoniem
23-01-2024
Reageer:
Het is lastig en herken je verhaal hier is partner enorm lief maar begrijpen doet hij het niet ik vind het eenzaam proces waar ik soms zelf niks van begrijp dus hoe kan hij het wel snappen

Dat je in een burn out uit elkaar groeid lijkt me logisch je heb gewoon niet de energie om het goed te houden

Maar ik geloof wel dat uiteindelijk alles overwint

Anoniem
24-01-2024
Reageer:
Hallo Anoniem,

Ik probeer geen begrip te verwachten, maar dat is soms heel moeilijk.
Ben zelf iemand die me snel verdiept in de klachten van een ander.
Wil dan meedenken om het te begrijpen en bij een ziekenhuisbezoek weten waar er over gesproken word.
Dit is ook een van mijn valkuilen ivm mijn burn-out. Ben leergierig en perfectionistisch en zie altijd wel ergens een verbetering in.

Maar door jullie informatie ben ik me wel meer bewust dat het anders is dan ik vaak verwacht. Dus zal dit vaker lezen om dit me eigen te maken.
Mijn vrouw is ook superlief voor me, maar soms voelt dit als iets te. Ze wil alles goed doen en voor me doen man dan voel ik me eigen niet meer een partner maar een klein kind.
Haar kwaliteit is altijd voor ander zorgen geweest. Soms benauwd me dat en dan word ik snel geïrriteerd op haar. Terwijl de bedoeling zo is.

Maar door hier te lezen en te reageren helpt mij heel veel om dingen beter te begrijpen er iets mee kunnen doen.
Bedankt hiervoor en wens jullie veel liefde en sterkte de komende tijd om weer jezelf terug te vinden en weer van dingen kunt gaan genieten.

Groetjes Aswin

Aswin
24-01-2024
Reageer:
Lekker hier blijven reageren
Het valt ook gewoon echt niet mee zo een burn out

En wat duurt het lang

Hou je taai

Anoniem
24-01-2024
Reageer:
Hi Aswin,

Misschien kan je jouw vrouw eens laten meelezen met de berichten op dit forum, zodat ze wat meer feeling krijgt met hoe ontzettend veel mensen hier mee rond lopen en met welke uitdagingen er bij komen kijken. Begrip leidt vaak tot meer compassie.

Sterkte!

Willa
26-01-2024
Reageer:
Hoi Willa,
Bedankt voor je reactie. Maar ik kopieer alle reacties en verhalen die ik hier lees en het iets kan toevoegen over wat mensen met een burn-out kunnen voelen en denken. dit doe ik al vanaf mijn eerste bericht hier.
Ja was er maar meer begrip van anderen. veel mensen om je heen begrijpen niet hoe jij je voelt en denkt.
Iedere dag weer uitleggen wat er aan je mankeert en dan niet begrepen worden.
Word je moedeloos van want ze komen dan met allerlei tips voor je waar helemaal niets mee kunt. Soms denk ik had ik maar 2 benen gebroken, dan zouden ze niet tegen mij zeggen je moet veel gaan fietsen zal je goed doen,
Ze kunnen tegenwoordig zo veel. Maar je hoofd een keer te resetten lukt niet.
Maar blijf hopen dat het een keer goed komt.

Wens jou ook veel sterkte de komende tijd
Groet Aswin

Aswin
26-01-2024
Reageer:
Hey Aswin

Hoe gaat het nu ?
Kom je beetje het weekend door ?

Anoniem
27-01-2024
Reageer:
Hoi Anoniem,

Ja was vanmorgen weer hoop vol. Wilde vandaag klusje thuis doen even bij mijn ouders op visite. En als ik me goed zou voelen, ergens gaan eten. Had al restaurant wat vlakbij is en je nooit lang hoeft te wachten uitgekozen.
Maar zoals altijd om 4 uur helemaal op. Onrustig gevoel en futloos en ben maar weer wanhopig muziek gaan luisteren en proberen een beetje te puzzelen.
En jij ?
Groet Aswin

Aswin
27-01-2024
Reageer:
Nou hier niet veel beter hoor
Kamp al twee weken met griep waarbij ik soms denk op te knappen maar toch weer op en moe

Gek is dat hé dat je eigenlijk van alles wil maar nergens toekomt

Haal je wel rust uit je puzzel ?

Anoniem
28-01-2024
Reageer:
Hallo anoniem

Ja meestal wel, het is dan wel vaak eind van de middag of avond. In combinatie met vrolijke muziek lukt het een klein uurtje te puzzelen. Dan moet ik echt stoppen en even 1/2 uur niks doen en dan lukt het soms om nog een uurtje te puzzelen.
Als ik dat aan het doen ben dan is het binnen in mijn hoofd even rustig. Heb anders zoveel dingen die door mijn hoofd gaan dan ik er veel stress krijg gevolgd mijn angsten waar ik dan heel emotioneel van raak. En dan het liefst ergens wegkruipen waar niemand me vind of ziet.
Vaak als ik me thuis terug trek op mijn kamer ( voorheen slaapkamer van dochter) dan ben ik alleen maar toch zit ik vaak naar de deur te kijken of er niemand binnen komt.
Weet dat het niet snel gebeurt maar toch het angst gevoel. Dit vind ik heel vreemd want het doet me denken aan vroeger toen ik 12 jaar was en een enge film had gezien. Of dat je moeder je betrapte ?
Soms denk ik dat mijn hersens terug in de tijd gaan. Heb ook steeds vaker dat ik aan dingen van vroeger dacht. Meestal wel de leuke herinneringen.
Fijne dag vandaag
Groetjes Aswin

Aswin
28-01-2024
Reageer:
Hi Aswin,

Ik wilde even buiten alles benoemen dat ik heel dankbaar ben voor de tijd en uitleg die je op die platform geeft. Het heeft me geholpen om dingen meer te accepteren en te plaatsen.

Ik lees vaak dingen als je perfectionisme en verantwoordelijkheden, dit heb ik zelf ook en ik denk dat we daarom misschien (allemaal) wel in deze fase zitten. De leeftijd maakt hierbij denk niet uit. Voor iedereen kan dit op een ander moment gebeuren. Hopelijk kun je jezelf ook wat meer vergeven daarin om het los te laten en sneller toch te 'accepteren'. Dit vind ik zelf ook onwijs lastig maar iedereen hoor ik zeggen dat dat het beste is om dit te verwerken.

Anyways, bedankt voor je steun en tijd die je hierin steekt. Ik hoop dat je vandaag een fijne/oke dag hebt.

X
30-01-2024
Reageer:
Hoi X

Bedankt voor je berichtje dat doet me goed.
Ben heel blij dat dit platform bestaat en anderen er ook actief op zijn.
Wat ik in het begin het meest miste was mensen met wie ik mijn mankementen kon delen. Dacht soms ben ik nou alleen zo. Heb het een tijd gezien dat er iets los bij me zat.
Heb voor mijn burn-out al vele jaren veel dokters en psycholoog bezocht om te vragen waarom ik nooit uit kan staan. Ben altijd overal met van alles bezig. Als ik ergens met mijn heen gaan en iemand heeft een probleem dan ben ik meestal de eerste die het waarneemt er een oplossing probeert te zoeken. Vind het een fijne eigenschap maar kom er nu achter dat het me ook uitgeput heeft.
Leeftijd maakt voor veel dingen niet uit maar vind het geeft me wel een rot gevoel als jonge mensen al met burn-out klachten lopen. Er word op de mensen steeds meer druk op ze gelegd dat ze steeds jonger omvallen.
Mis daarom ook steeds meer het gevoel van vroeger waar iedereen wat meer tijd had en je vaker met vrienden iets leuks kon ondernemen. Nu heeft iedereen het druk druk en nog eens druk.
Ben hier zelf ook mede veroorzaker van.

Vind het fijn om hier dagelijks is te kunnen schrijven. Hier word je begrepen en door ervaringen van anderen krijg je ook nog tips waar je iets mee kunt doen.

Wens je een fijne avond en veel succes om weer je oude ik te worden.

Groet Aswin

Aswin
30-01-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>