Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Beste forumleden, wie herkent deze klachten?

Beste forumleden, wie herkent deze klachten?

Ik zit nu 3 maanden in een burnout dan wel overspannen te wezen. Ik sta 2 maanden volledig ziek gemeld en heb contact met een bedrijfsarts.

Slaapproblemen:
Elke nacht word ik een paar keer wakker, soms val ik weer in slaap en soms ben ik heel paniekerig.
Als ik dan uiteindelijk in de ochtend wakker word, voel ik me heel verdrietig, bang en vooral misselijk. Vaak moet ik dan huilen en kan mijn hoofd alleen nog maar denken: je hebt een maag-/darmziekte en het komt nooit meer goed.

Maagklachten:
Ik ben vooral snel misselijk, heb weinig eetlust en daardoor al zeker 13 kilo afgevallen. Ik heb steeds maagpijn, pijn onder mijn ribben zowel links als rechts. Ik heb een gastroscopie gehad, CT-scan, endoscopie i.v.m. galstenen, maar niks te vinden. Ik heb tevens diverse bloedonderzoeken gehad; maar wederom waren alle waardes prima.
Ik heb echt nog elke dag maag-/buikpijn en slik nu maagzuurremmers. Deze pijn is het ergste na eten en na een huilbui.
Ik heb geen eetlust in de ochtend (ook vaak misselijk) en kan pas in de middag weer wat eten, soms ook hele dagen niks eten.

Hoofd:
Ik ben de hele dag een beetje duizelig, piep in mijn oren en snel zweterig. Ik ben bij de fysio en die heeft 2x de Epley-manouvre uitgevoerd en oefeningen tegen de duizeligheid gegeven, maar het is nog niet weg. Tevens bij de KNO-arts geweest voor het evenwichtsorgaan, maar die zag niks bijzonders.

Gedachten:
Vaak sombere gedachten (het komt niet meer goed, ik moet weer een keer naar me werk en hoe dan?!,) en deze gedachten zijn in de ochtend het ergste. Daarbij vaak huilen en heel down voelen en geen uitweg meer zien.

Vermoeidheid:
De hele dag moe zijn, ik probeer elke dag te wandelen en kleine huishoudelijke klusjes te doen, maar alles voelt als een opgave. Ik doe tussendoor ontspanningsoefeningen en meditatie, maar of het helpt?

Haaruitval:
Ik heb inmiddels ook last van behoorlijke haaruitval, het begon met kleine beetjes, maar het wordt steeds meer. Ik vind ook overal haren: op m’n kussen, in bed, douche, trap etc. Mijn borstel zit vol en het stopt gewoon niet.

Ik ben inmiddels onder behandeling bij een psycholoog, vorige week eerste afspraak gehad, moest wat vragenlijsten invullen en ik zal bij de volgende afspraak horen of ik nu een burn-out heb of dat ik ‘slechts’ overspannen ben.

Ik herken mezelf niet meer, heb altijd fulltime gewerkt en had plezier in m’n werk. Ben 40 jaar en werd ziek en niet meer beter. Wie herkent deze hel?

S.

S.
27-12-2023

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>