Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Iemand die dit herkent of dezelfde klachten heeft?

Hi, op zoek naar mensen die iets van mijn klachten herkennen. Ben nog geen 30 en inmiddels is er een burn-out vastgesteld na een lange periode vol stress op werk. Naast alle voor de hand liggende klachten (spanningshoofdpijn, migraine, trillen, hartkloppingen, spierspanningen, knarsetanden, om het minste of geringste huilen, paniek- en angstaanvallen, me verdoofd of opeens doodmoe voelen en niet goed tegen licht, geluid en drukte kunnen) heb ik ook andere symptomen. Mijn menstruatie is opeens anders, veel lichter, ik heb ontstekingen in mijn vagina en baarmoeder en ik zweet als ik me gestrest voel. Echt van die opvliegers, compleet met veel zweten. Heb het soms ijskoud en dan weer veel te warm. Herken ook wat hier wordt geschreven over verergerde PMS-klachten. Heb daarnaast opeens allemaal pijntjes en ontstoken gewrichten in m’n liezen en (rondom) m’n bekken, bacteriële infecties, vitaminetekort en zo. Heb een angststoornis en ben nu doodsbang dat ik te vroeg in de overgang zit, dat die onterecht wordt aangezien voor een burn-out. (Slik ook antidepressiva.) Iemand die dit herkent of dezelfde klachten heeft?

N.
24-12-2023
laatste reactie: 26-12-2023

2
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi,

Heel herkenbaar letterlijk alles wat je noemt. Die extreme angst en al je andere klachten. Ook je opvliegers enz. Is heel herkenbaar ik denk dat dit komt door de stress.

Lieze
25-12-2023
Reageer:
Beste N.,

Wat naar voor je, mijn burnout begon ook met vaginale klachten: een schimmelinfectie die maar niet wegging en aansluitend een eczeemreactie daarop, ik heb maanden moeten smeren om het weer beetje normaal te krijgen. Toen ik begreep dat eczeem een reactie op stress kan zijn, heb ik dat gelinkt aan mijn burnout.
Daarvoor had ik ineens 2x bacteriële vaginose, wat ik ook nog nooit eerder had gehad. Het kwam allemaal achter elkaar.

Ik zweet nu ook sneller sinds mijn burnout, ik ben 40, en zit ook nog niet in de overgang, mijn menstruaties komen sinds mijn burnout niet lichter maar wel onregelmatiger.

Ik heb ook last van spanningshoofdpijn, migraine, hartkloppingen, snel huilen, paniekgedachten en angstaanvallen, weinig energie hebben en niet goed tegen licht, geluid en drukte kunnen. Dus daarin kan ik je een beetje gerust stellen misschien?

Ik kreeg in 1 maand tijd echt heel veel klachten en daardoor ook tig keer bij de huisarts beland en e.e.a. laten onderzoeken in het ziekenhuis, maar alles wat goed.

Heel frustrerend, ik werk inmiddels niet meer (volledig ziek gemeld), en dagelijks wandelen en zo min mogelijk prikkels is eigenlijk hetgeen mij nog wel lukt en dat doe ik dan maar, in de hoop dat alles overgaat... ben nu 3 maanden zoet met dit :(

Anoniem
25-12-2023
Reageer:
Hoi Lieze & Anoniem,

Dankjewel voor jullie reacties. Helpt echt om te weten dat er meer vrouwen zijn die hiermee worstelen, en ook fijn om te weten dat je weerstand minder is door een burn-out - dat plaatst heel veel in perspectief van de afgelopen tijd. Ik wacht verder onderzoek even af maar ben voor nu gerustgesteld, bedankt! En heel veel succes en sterkte bij jullie herstel natuurlijk, we zijn niet alleen!

Dankjulliewel!
26-12-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>