Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Paroxetine

Hoi,,

Zijn er ook mensen die paroxetine gebruiken, ? 10 mg.
Nu sinds 7 december.

Graag lees ik het , slik het voor depressie en angsten !


A.
20-12-2023
laatste reactie: 14-03-2024

3
44
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hai, al 30 jaar, zonder dit medicijn had ik een vreselijk leven gehad. Er is niets engs aan, het gaat je helpen!


Corrine
23-12-2023
Reageer:
Hoi Corrine, dank je wel…

Wat is een paar weken .? Slik sinds 7 december 10 mg, en ik voel wel wat, maar…. Veel huilen en spanning.hoofdpijn vind het eng, de 1 zegt dat het met 14 dagen goed is,de ander dat het 4 - 5 weken duurt ,! 😳moet er niet aan denken !

Slik jij veel ? Duurde het bij jou ook zo lang ?
Kerstdagen vind ik ook niet geweldig🙈
Soory voor het klagen….maar pfff …vind het pittig, en dan wil de Ha. Misschien naar 20 mg ,

A.
25-12-2023
Reageer:
Dit is geen klagen maar vragen. Bij mij hielp het vrij snel maar ben sinds 2 weken na 30 jaar verhoogd van 20 naar 30 mg en dit ga ik nu een beetje metken. Geef het een kans, als je na 2 maanden nog niets merkt dan kun je altijd nog overstappen op een ander ad. Ik slik vanwege mijn burn out die veel angst en paniekaanvallen met zich meebracht ook nog oxazepam. Die ben ik nu aan het afbouwen. Tip: begin daar niet aan en als het toch moet, dan niet langer dan 2 a3 weken. Dit afbouwen is echt heel vervelend. Ik hoop dat je hier aan hebt enne deze dagen zijn voor ons verschrikkelijk, hele ritme en structuur weg. Daarom vertrekken wij vandaag naar een huisje in the middle of nowhere en komen 3 januari pas weer terug als allea voorbij is. Succes enne vragen mag ..en klagen ook!

Sterkte

Corrine
26-12-2023
Reageer:
Hoi Corrine

Dank voor je antwoord !

Nog niet veel zin in iets…,doe dagelijkse dingen,boodschappen etc. Maar geen : joh wat leuk ,laat ik dit doen of dat! , lamgeslagen soms! En ik voel wel wat van de 10 mg, maar niet juppie, voel me geweldig.het gaat …maar 🙈

Nooit depressie en angst gehad, maar nu….pfff
Kan me zomaar aanvliegen,veel huilen, moe zijn. Veel meegemaakt,o.a. Mijn man verloren.
Beren op de weg bij alles…,
1 of 2 x per dag 0,5 mg oxazepan,soms maar 1x.
Duizelig vaak, je weet dat je recht loopt,maar lijkt niet zo ! nooit is het stil in me hoofd, eng. 😢
Ben de enige niet ! Maar toch.

Je hebt gelijk dat je ff eruit gaat! Rust …! Zou ik ook wel winnen, maar ….🤷‍♀️
Enne dank je wel !

A.
26-12-2023
Reageer:
Corrine, helaas is het ontwijkingsgedrag, het pakt je onderliggende probleem niet aan. Er liggen overtuigingen, overlevingspatronen en trauma’s ten grondslag aan je burn-out. 30 jaar anti depressieva = 30 jaar je problemen ontwijken.

Taco
28-12-2023
Reageer:
Hoi Corrine

Ben nu 4 weken bezig met 10 mg, afgelopen 3 dagen geen
Halve 0,5 mg oxazepan nodig gehad, positief dus,

Maar vandaag wel weer halve genomen🤷‍♀️het schommelt , is dat goed ? Is het na 6 weken pas optimaal?
Met veel stress ook .
en zoals het nu is,wil ik dat zo houden, denk ik 🤔 Word
angstig als ik het lees als ik ooit? Afbouw.
Lees het graag !

A.
30-12-2023
Reageer:
Hai, na 6 weken is het volgens de artsen wel merkbaar. En geen oxazepam meer nodig is ook een goed teken. Natuurlijk is het fijn als je helemaal geen medicijnen hoeft te slikken maar soms is het gewoon niet anders om weer vreugde te krijgen en te voelen in het leven. Dus...nu niet bezig zijn met afbouwen maar eerst weer beter worden.

Fijne jaarwisseling en hou vol!

Liefs,
Corrine

Corrine
31-12-2023
Reageer:
Hoi Corrine
Ik doe mijn best !

Dank je wel…en je hebt gelijk.
Maar soms dan, dat het me aanvliegt,en dus huilen.
En dan zie ik het ff niet meer zitten 🤷‍♀️🙈 beren op de weg ..zeg maar ! Het is wat als je alleen bent !pff

Ook jij fijne jaarwisseling !

A.
31-12-2023
Reageer:
Corrine, Hoi…ben ik weer !

Gespannen, trillen, angstig of zo, moe…
Wat is dit toch?wil huilen,maar lukt niet🤷‍♀️😢.
Is 10 mg toch te weinig ? Nu sinds 7 december bezig 🙈.
Drukzijn in je hoofd….van alles en nog niks door je hoofd ! toch halve oxazepan net genomen ,pfff
Herkenbaar ?

A.
01-01-2024
Reageer:
10 mg is best een lage dosis, standaard is 20 mg. Maar ik zou het wel met je arts bespreken. Omdat er ook sprake is van een burnout kan ondersteuning op zware momenten van oxazepam goed werken. Ook daarbij is 5 mg een erg lage dosis. Wees niet te streng voor jezelf maar probeer eerst de rust en de bodem te bereiken alvorens je weer gaat proberen te klimmen. Dit lukt nu gewoon niet alleen op wilskracht als je middenin een burnout zit. Lief zijn voor jezelf en he niet schuldig voelen dat je op dit moment even medicatie nodig hebt. Het duurt lang maar het komt goed!!! Liefs, Corrine

Corrine
01-01-2024
Reageer:
Corrine

Ik bespreek het zeker a.s. 4 januari bij de Ha.
Ik weet ook dat 10 mg vrij weinig is,maar omdat ik er heftig op reageerde begon de Ha. laag..dus 10 mg.
En ben zo bang dat ik de controle verlies als ik hoger ga.dus 20mg. Zeker omdat ik hier al moeite mee heb…lijkt het!
Lees hier ook vaak dat mensen zich al (snel ) beter voelen, maar …na 4,5 weken is het IETS beter. En zo voelt het ook wel ,ben wat rustiger .
Zal tijd nodig hebben, wil te snel denken.

Afgelopen 2.5 jaar veel gebeurd , wil ik hier niet allemaal zeggen, burn-out of overspannenheid 🤷‍♀️? Heb mijn Ha. Nooit gezegd ! Al weet hij alles wel.
Morgen weer een nieuwe dag…ben de enige niet …
Dank je wel !

A.
01-01-2024
Reageer:
Hoi Corrine
Ff gebeld met de h.a., uitgelegd ,
blijf nog ff op 10 mg. 2 of 3 x halve oxazepan nemen dan.
Misschien duurt het bij wat langer,nu pas 4,5 weken, ik reageer er heftig op ,zei de Ha.🤷‍♀️hoewel ik me wel iets beter voel, hoe kan het ?

Heb wel veel trillende benen, en zo moe. Paniek is het niet echt, maar overal tegenop zien.angstig. Draaierig door angstig zijn denk ik. En niet oké dag even heftig. Pfff
Word er nerveus van ! Sorry voor het klagen 😢



A.
02-01-2024
Reageer:
Je moet ook niet vergeten dat je een burnout hebt. Dus de paroxetine en de oxazepam maken het iets draaglijker maar de extreme vermoeidheid gaat er niet mee weg. Ik loop 5 maanden thuis en kan nog steeds bijna niets. Kleine stukjes lopen met de hond, even naar de supermarkt en veel slapen. Rusten en het lichaam ontzien. Het is en blijft een helse reis....ik zie het af en toe ook even niet meer zitten en weet dan ook niet of ik ooit weer beter wordt. We blijven hopen...fijn avondje!

Corrine
02-01-2024
Reageer:
De Ha. Heb nooit gezegd dat he een burn-out is 🤔 heb er ook nooit naar gevraagd eigenlijk. Overspannen is het zelfde zeiden kennissen 🤷‍♀️
Ik ga nu zo’n 2x oxazepan nemen, dat zal beter gaan hoop ik !

Ik hoop voor jou ook dat het beter word . We zijn niet alleen, maar zwaar is het wel !en hier lezen helpt mij ook !
Dank je wel !

A.
02-01-2024
Reageer:
Hoi.
Ervaar jij, dat als je wakker word, gelijk de stress voelt ,onrustig bent en wat zweet . Neem de paroxetine rond 9 of 10 uur na 1 snee brood 🤔. Ook herkenbaar .
Neem nu dus 2x halve oxazepan,! Ochtend en later in de middag, ze werken zo’n 3-4 uur !…

A.
03-01-2024
Reageer:
Ben ik weer…
Verschrikkelijke dag, huilen,net geen paniekaanval, zweten,droge mond, moe 🤷‍♀️ word er zo bang van.om 10 uur halve oxazepan genomen ,doet wel wat . Heb boodschappen gedaan,maar ging niet geweldig ,trillen maar….wat is dat toch.
Is heel veel gebeurd sinds 2 jaar , maar lijkt wel of het nu soms erger word. Ben ook verder alleen ,heb wel kinderen,maar ook die zijn druk,
Echt vrienden heb ik ook niet,ik moet het zelf doen,
Voel me ook niet goed genoeg om een knutsel of kaart middag of wat ook heen toegaan.kan het gewoon niet. Zit zo vast. In me hoofd,liefst niks doen…spelletjes op i-pad,tv ,of zoiets diamant painting doe ik ook wel. Maar het vliegt me zo aan..angstig ,
A,s. 10e januari naar Ha. Dan toch naar de 20 mg denk ik ,want zo is het wel heel erg.
Herkenbaar .
Moest het ff kwijt ,

A.
05-01-2024
Reageer:
Soms is medicatie de enige remedie om tot rust te komen. Elke keer stoppen en weer opnieuw beginnen heeft zo weinig nut. Overleg met je huisarts en volg zijn advies op. Het is niet erg om even afhankelijk te zijn van medicijnen daar zijn ze voor. En er niet bang voor zijn. Sterkte!!!

Corrine
05-01-2024
Reageer:
Dank je Corrine,
Je hebt gelijk …dan maar 20 mg ! is niet anders ! Zonder teveel bijwerking hoop ik…🙏 woensdag de afspraak !

Zit jou ophoging er nu goed in 🤔? Ik hoop het voor je !

A.
05-01-2024
Reageer:
Ik herken het probleem heel goed. Gebruik al heel lang antidepressiva maar nu iedere dag zo onrustig gevoel van binnen. Die onrust/angst/huilbui komt iedere dag terug.
Heb gemerkt dat oxapan dat gevoel weg neemt. De eerste keer dat ik het gebruikte was op het recept van mijn vrouw.
Nu gebruik ik dagelijks 2 x 10 mg en dat gaat goed. Probeer het altijd zolang mogelijk uit te stellen maar eind van de middag heb ik zoveel prikkels gehad dat ik blij ben dat ik ze kan nemen. Omdat mijn onrust erg groot word en alle emoties alle kanten op gaan.
Maar nu komt mijn grootste probleem ik heb vorige week aan mijn huisarts een nieuw recept gevraagd. Maar deze was met vakantie en de vervanger durfde er niet aan. Met de rede dat ze me nog niet kent. Mijn hele dossier staan op hun computer. Ze kunnen mijn hele geschiedenis lezen.
Dus met veel telefoontjes kreeg ik met pijn en moeite 2 oxapan van 10mg voorgeschreven. En moest ik de dag erna weer terug bellen voor eventuele de volgende dagen. Mijn huisarts is nog tot 9 januari op vakantie en ik kan geen kant op.
Dit hele gedoe kost mijn zoveel energie dan ik nu weer helemaal op ben en het liefst ergens alleen wil zijn. Voel me erg ongelukkig en niet gehoord terwijl ik zo hard bezig ben om weer beter te worden.
Voel me dan zo alleen in de wereld staan dat ik denk kom ik hoor zo ooit nog uit.
Weet heel goed medicatie niet de oplossing is. Maar ik moet toch werken om financieel niet in problemen te komen. Ben zelfstandige en mijn partner is jaren geleden afgekeurd. Dus heb altijd een druk om te moeten werken . Dit deed ik vroeger met veel plezier maar op dit moment vaak met tegenzin omdat ik weet dat ik daarna veel last heb van lichamelijke klachten.
Veel vrienden en familie snappen niet wat ik voel en denk en daar krijg je dan ook weinig steun van omdat ze het niet begrijpen.
Ben heel blij dat ik niet suïcidaal gevoelig ben want dan word het soms heel moeilijk om te overleven.
Veel sterkte iedereen de komende tijd.
Aswin





Hallo allemaal
06-01-2024
Reageer:
Hoi A,

Het gevoel van ogen opendoen en de stress voelen is hier heel herkenbaar. Hopelijk gaat dit ook nog voorbij.

Grtn
K

K
08-01-2024
Reageer:
Hallo vraagje ik gebruik al heel lang Venlafaxine eerst 150 mg en nu 75 mg.
Heb al meerdere keren hiermee te stoppen maar is me nooit gelukt. Maar ik twijfel al een tijdje of het nog wel optimaal werkt. Zit ik met een burn-out en lees dat veel mensen hier paroxetine gebruiken.
Heeft iemand hier toevallig ervaring om over te stappen van venlafaxine naar paroxetine.

Aswin

Aswin
08-01-2024
Reageer:
Beste Aswin, ik heb gedurende 16jaar 20mg paroxetine genomen. 4maanden geleden naar 10mg. Ging na een dikke maand slechter. Terug naar 20mg en al 8wkn aan het vechten om terug stabiel te geraken. Het is een fantastisch middel maar de start en of opbouw is voor mij een zeer zwaar traject. Ik hoop nog elke dag op de dag dat ik me terug goed voel. Ik hou vol

K
08-01-2024
Reageer:
Hoi Corrine
Hoe gaat het .?

Als ik in de ochtend halve oxazepan neem,gaat het redelijk,nog wel snel gedachtes door je hoofd en daardoor wat duizelig,angstig. 🤷‍♀️ik denk teveel🤔geloof ik.
Doe wel dingen,maar heb geen vol agenda .hoeft ook niet
Meer.
Vriendin zegt : doe wat, ga eruit,doe wat, ! Heb er geen zin…ben ik nou zo gestoord? Lijkt wel of er een kronkel in me hoofd zit, die er niet uit wil😢
Er is elke dag wel iets te doen,maar heb niet veel fut.lezen,spelletje,tv, is prima.
Morgen naar de Ha. Voor overleg naar 20 mg,volgens mij is het NET NIET genoeg🤷‍♀️ anders zou ik toch wat meer fut hebben ? En zo ga ik malen…waarom ben ik zo.alles op de automatische piloot.
Soms lees ik hier dat het in ene keer beter / geweldig gaat,
Gaat ook wel wat beter en toch ook rustiger ben, maar dan weer huilbui , trillen etc. Word er zo moe van ,!
Ff van me afschrijven 🙈

A.
09-01-2024
Reageer:
Zit in precies het zelfde schuitje

Ik kom ook niet buiten durf ik niet

Maaike
09-01-2024
Reageer:
Hoi Corrine, misschien lees je me nog wel !

Bij de Ha, geweest,en het word toch 20 mg. Neem ik rond 10 uur na 1 snee brood .
En 3x halve oxazepan per dag. Voor de angst en stressen.

Ook omdat ik nog teveel stress moet ondergaan omdat ik ook een huurhuis moet vinden …etc.
Dus hoop ik op NIET teveel bijwerkingen van de verhoging
Van 10 naar 20 mg🙈. Lijkt wel of ik niks meer kan hebben 😢maar wil het wel een kans geven ,hoop dat het toch beter word met dit🤷‍♀️ zoals ik hier soms lees !
Nog suggesties?
Alvast bedankt weer !

A.
10-01-2024
Reageer:
Hai, je zult niet heel veel last hebben van bijwerkingen aangezien je al gewend bent aan 10 mg. Probeer het een paar maanden, geef het een kans! En de oxazepam als ondersteuning. Ik zit nu op 30 mg seroxat en ben de oxa aan het afbouwen, 5 mg per week en dit is goed te doen. Maandag start ik met de das therapie van 16 weken. Hoop dat het me dat gaat brengen waar ik al zo lang naar op zoek ben....rust en geluk. De moeheid is er nog wel helaas maar dat kan nog maanden duren. Slaap nog rteeds elke middag....hou vol!!!

Corrine
10-01-2024
Reageer:
Hoi Corrine
Ik probeer het ook gewoon op de 20 mg ,!zoals je zegt,ben al 6 weken gewend🤷‍♀️🙏 volgende week weer ff op controle bij de Ha.

Seroxat is toch hetzelfde als paroxetine. ? Of niet?
Oxa afbouwen…hoe doe je dat dan? 0,5 mg 1x per week ?Kan dat wel, ? Wist ik niet ! Doe je best !

Ik hoop dat het lukt voor je ! Gewoon de therapie doen ,en afwachten dan ! Ik hoop dat het rust geeft voor je !
We zijn niet alleen hé ! Ik lees je weer !

A.
10-01-2024
Reageer:
Hoi A ja seroxat is hetzelfde als paroxetine
Alles kun je afbouwen zeggen ze. Maar in de praktijk is het toch een stuk moeilijker. Gebruik al 20 jaar verschillende antidepressiva en heel vaak proberen af te bouwen maar nooit gelukt.
Nu met de burn out is het allemaal nog veel lastiger en oxazepan geeft mij tijdelijk even bepaalde rust maar het is iedere keer maar tijdelijk helaas.
Iedere dag een gevecht met mezelf om weer normaal te kunnen worden en te kunnen gaan genieten van dingen. Nu is alleen overleven naar de volgende dag en heel soms een kleine opleving. Maar positief blijven en hopen dat het goed komt.
Sterkte ermee.

Aswin
11-01-2024
Reageer:
Hai Aswin, hier hetzelfde hoor, wat een gevecht en iedereen maar roepen je moet het 'gewoon' accepteren. Was het maar zo eenvoudig. Maar we zijn sterk! En we houden vol! Fijne zonnige dag

Corrine
11-01-2024
Reageer:
Hoi Corine
Ja helaas klopt het veel mensen snappen het niet en vinden dat je er vaak heel gewoon uitziet. Ik probeer me vaak groot te houden in bijzijn van anderen. En dat lukt me meestal ook maar dan wel maximaal een uurtje . Daarna ben ik ook helemaal op moet ik weer bij komen. Als je een andere lichamelijke ziekte hebt dan word je gesteund en hebben ze begrip als je even in een dipje zit.
Maar ook ik snap mezelf soms niet ga alle discussies uit de weg. Terwijl ik vroeger een eigen mening had en dit vaak ook liet horen.
Ben nu een mak lammetje.
Maar je hebt gelijk het zonnetje schijnt en voelt meteen lekker aan.
Aswin

Aswin
11-01-2024
Reageer:
Hoi Corrine

Kan het zo zijn dat als ik de 20 mg om 10 uur vanmorgen genomen heb,nu al hoofdpijn en angstig kan zijn 🙈? Wat een verschrikking !! Help

A.
11-01-2024
Reageer:
Hoi..Corinne

Hoe gaat het?

Hier nu 3e dag 20 mg, angstig gevoel,hoofdpijn, en droge mond, ! Trillen, duizelig,draaierig, pff 😢Pas de 3e dag,maar hoe lang gaat dat duren?
Eer je wat voelt.
Heb wel halve oxazepan genomen,maar nog niet veel rustiger. Werkt het wel voor mij? Gelijk weer onzeker !
Overal beren op de weg,!
Ha. Zei donderdag : als het niet ,ga je terug naar 10 mg. 🤷‍♀️
Maar wanneer weet je dat je beter naar 10 mg kunt gaan?
Moet de 17e terug naar de Ha!
Hoor het graag !

A.
13-01-2024
Reageer:
De oxa is als ondersteuning tot de ad gaat werken. Deze moet je dan wel innemen en niet mee wachten tot de paniek er is want dan ben je al te laat. Ik neem de ad in voor ik ga slapen. Ik zou, in overleg met je huisarts, 3 x 5 mg oxa innemen om de 5 uur. Maar ja, ik ben geen huisarts alleen een ervaringsdeskundige en lotgenoot. Hou vol....

Corrine
13-01-2024
Reageer:
Corrine..dank je wel. Duurt het dan 1 week of zo ?,

Ik dacht omdat ik al zeker 7 weken 10 mg had,ik dan haast geen ellende / . Angst, gespannen spieren zou voelen….
Ik mag ook 5 mg oxa nemen, en om in 1 x plotseling dat angstgevoel op te vangen ,kan ik dus beter verdelen .🤔

Duurde de verhoging bij jou ook lang ? Had nog ff terug teken ,maar zag het niet,! Wat een ramp !
De Ha. Zei ook dat ik het in de ochtend met ontbijt ,half 10 of zo kan nemen 🤷‍♀️ maakt dat nog uit dan .?
Ik lees je ?..wat een gedoe !


A.
13-01-2024
Reageer:
Ik ben zelf ook al een periode bezig met antidepressiva. Het heeft echt heel veel tijd nodig om je lichaam weer te laten herstellen. Het is echt stapje voor stapje en als je na een bepaalde periode terugkijkt op je klachten zie je dat er verbetering is. Al zijn die soms zo klein. En wanneer je weer diep zit lijkt het alsof je weer terug bij af bent maar dat is niet zo. Op een gegeven moment ga je dat zien en is het de slechte dagen doorkomen en blijven onthouden dat er weer betere dagen komen. De lijn haat omhoog maar helaas is het niet in een rechte lijn .


Corine
14-01-2024
Reageer:
Hoi Corrine

Het is dus op en af🤔 begrijp ik.
De kinderen zijn net geweest,en toch weer huilbuien..zomaar ff ! Vind het altijd zo erg .

Soms heb ik het idee dat het dweilen met de kraan open is, omdat je nog zoveel moet verwerken.., en tegelijk een
Huurhuis moet vinden, etc. Dus ook dat geeft veel stress.dus ja…aan de 1 kant de ophoging,en de andere zoveel stress met nog van alles 🤷‍♀️.
Ik ga maar gewoon door,zoals je schrijft,tijd nodig….
Maar dat kost geduld,maar pfff🙈

Bedankt maar weer!,je zal wel denken….🙈😢

A.
14-01-2024
Reageer:
Hoi Corrine

Ben ik weer..heel veel stress ivm. Huis. Etc.

Sta s’morgens op ,en gelijk alle gedachtes weer.hoe moet dit ,hoe moet dat….etc. Daarbij draaierig , mistig in me hoofd,angst, moe, dan halve oxazepan,gaat dan wel,maar nog steeds veel huilen ,onrust,hartkloppingen, slappe benen en spieren, trillen van binnen, en huilen.soms zie ik het niet meer zitten!
Is dit nu de 10 mg MEER die ik neem? Dus totaal 20 mg nu.? Moet ik er wel mee doorgaan. ? Pfff…

Morgen 1 week dus bezig, heb nog geen rust..is er ook nog niet 🤔tot ik mijn eigen huisje heb🤷‍♀️maar vind het nu wel eng.
Ik lees je …hoop ik !

A.
16-01-2024
Reageer:
Hoi Corrine

Hoe gaat het met je ? En je therapie? Misschien wil je niks zeggen🤔 en dat is ook prima. Is alleen belangstelling van mij !

Zelf bij de Ha, op controle geweest en nog 1 week op de 20 mg.trillen in me lijf is iets minder en nog 2x per dag 5 mg.

Maar als ik gestrest ben, dan gelijk draaierig en mist of zo in me hoofd! Ook weer iets huilen. Dus ja, ik hoop dat het onrustige ,versnelde hartslag nog meer afneemt .
Wil zo graag dat het echt aanslaat, maar …pfff pittig !
Misschien lees ik je nog !

A.
19-01-2024
Reageer:
Hoi.
Heb paroxetine eerst 10 mg en nu 20 mg sinds 11 januari.
Maar…zo verschrikkelijk duizelig ,angstig,van alles gaat door me hoofd. ..droge mond.begint al s’morgens. Nu vanmorgen misselijk,water in me mond,dus wat overgeven,maar is alleen spuug,water, vind het eng….daardoor weer angstig🙈. Hartkloppingen vallen mee,wel iets,maar niet erg.bibberig.dacht dat het beter afgelopen dagen wel minder was. Wel moe en niet veel zin in iets.hoort dit er allemaal wel bij?

Weer denken…en de cirkel is rond! Dan soms weer huilen.ik weet dat er veel stress zit nog,maar pffff.ben ik goed bezig,? Doorgaan ? Of …zoals ik me nu voel,…gooi ik ze weg!? Dus afbouwen🤷‍♀️ Zit er echt doorheen! Heb vanmorgen halve oxazepan genomen,dat helpt wel iets !
In de loop van de dag lijkt het wat beter,maar het lijkt wel een gevecht !
Moest het ff kwijt,en hoop dat ik niet de enige met dit gedoe ben !

A.
25-01-2024
Reageer:
Hey, om je gerust te stellen ik herken het. Bij mij ging het met 5mg lexapro beter tot een terugval, toen 10mg begonnen. Dit begon pas na 6 weken echt lekker te werken. Dus die 6 weken waren ook een hel. Moet wel zeggen dat zeer veel in het hoofd zit en ik ben achteraf niet blij dat ik met AD begonnen ben. Had het liever natuurlijk opgelost. Er is ook een reden dat je huilt, er moeten emoties uit je systeem en door je burnout komen die er eindelijk uit. Ik zou met journalspeak van Nicole Sachs beginnen. Succes!

Taco
25-01-2024
Reageer:
Hoi taco

Dank je,wel voor je reactie. Ben er blij mee.
De Ha. Zei dat ik erg gevoelig was voor paroxetine, dus toch naar 10 mg terug.
Toch misschien te veel de 20 mg ,Omdat het zoveel duizeligheid en misselijkheid geeft. En angst.heb wel 2-3 x halve oxazepam, zonodig erbij. Zit ook veel in me hoofd, malen ..denken...etc.
Ik vraag ook niet om al die ellende, wil me gewoon wat beter voelen, net zoals iedereen hier. En deze reactie doet me goed ! Dank je !!

A.
25-01-2024
Reageer:
Hoi..
Ben van 20 mg proberen toch weer naar 10 mg,omdat het alleen maar erger werd. En heel erg duizelig werd,gewoon eng.kan dan ook niet auto rijden🤷‍♀️
Is het dan zo dat ik nu weer meer moet huilen en angst heb.? Heb het nu pas de 4e dag de 10 mg ,met 2-3 halve oxazepan. Wat iets helpt, maar niet altijd !
Daarbij ook veel stress en heb nog geen rust in me lijf.
Ervaringen voor de 10 mg .?


A.
28-01-2024
Reageer:
Hoi..iedereen

Weer even van me afschrijven..ben van 20 naar 10 mg gegaan, 25 januari, omdat ik te heftig op de paroxetine reageerde .
Nu al wat slechte dagen weer…huilen,angstig, draaierig, moe,zere ogen/ zware ogen..
Kan niet veel hebben ,veel stress nog door problemen.piekeren etc….spieren in de benen ,spierpijn ?
Zou dit nu zo zijn omdat ik maar 10 mg neem? Heb die afbouw nu 8 dagen?🤷‍♀️🙈 hoort dat?
Word er gestoord van…wat is nou goed?
Lees het graag


A.
03-02-2024
Reageer:
Hé “A.”,

Ik herken me zó in jou! Echt alles willen controleren en door het denken het idee te hebben alles onder controle te houden terwijl je juist controle verliest door het denken.. Gek eigenlijk hè. Het is echt de kunst van controle loslaten. Laat alle gedachten maar rond dwarrelen in je hoofd want weet je, je bent je gedachten niet. Je gedachten komen en gaan en JA ze geven je vaak nare fysieke sensaties, vooral als het nare gedachten zijn maar NEE je bent je gedachten (en je gevoelens trouwens ook) niet. Onder al die gedachten weet JIJ het echt wel, meer dan dat je weet. Maar door die ruis van gedachten is het moeilijk om erbij te komen. Heb je al eens aan een piekerkwartier gedaan? Dat je dan al je gedachten op schrijft en ook gewoon van je af schrijft, dat kan helpen. Ik hoop dat het nu wat beter met je gaat! Trust the proces!

Groetjes, chloé

Anoniem
14-03-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>