Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ik gun het werkelijk geen mens toe

Ik zelf zit denk ik 2,5 jaar in een burnout. Ik herken bijna iets in alle verhalen. Slapeloosheid, maagpijn,duizelig enorm brandende ogen, geen overzicht hebben, 24/7 gejaagd en angstig. Doodmoe maar ook weer extreem wakker en gespannen. Schrikken een overslaan hart, zwakte in benen. Ijskoude tintelende voeten, continue hoofdpijn, pijnlijke nekspieren en ga maar door met de enorme waslijst. En dan staat de ene klacht op de voorgrond en dan weer de ander en het is alle aal zwaar RUK.
Maar na een covid infectie (maanden geleden) kamp ik met de volgende klacht ik ben benieuwd is dit ook burnout of meer covid gericht:
Een enorme ruis in mijn hoofd. Vastgestelde tinitus aan 1 oor en ook daadwerkelijk gehoorschade (gehoorverlies links). Maar vooral in de nacht een enorme druk op beide oren en daarbij een hele typische hoofdpijn en druk op voorhoofd. Overdag ben ik dan ook totaal overprikkeld en is een enorm veel ruis in mijn hoofd ben dizzy. Dit maakt me dab ook misselijk en op den duur weer slechter slapen en overdag een erg "verzwakt " gevoel alsof ik out ga.

Lieve mensen sterkte allemaal het is zo'n enorme hel.....ik gun het werkelijk geen mens toe.

Anoniem
23-12-2022
laatste reactie: 30-04-2023

3
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi, ik herken dit maar al te goed. Heb nu vijf weken geleden corona gehad en ben enorm snel overprikkeld nu, schrik snel, nu ook weer erg nerveus met vlagen. En soms door de overprikkeling een onstabiel gevoel in mijn lijf.
Zoals b12 wat hierboven wordt gezegd is het niet. B12, actief b12 en mma zijn allemaal een paar keer getest en als de rest vd waslijst wat weleens gezegd wordt. Helaas is zowel long covid als een burnout een disbalans van het autonoom zenuwstelsel, dus wat nu wat is? Toch maar weer rust, ontspanning en niet teveel piekeren...zo lastig ;)
Oh ja bij mij werken zo ongeveer alle supplementen, medicijnen veeeeel te heftig. Dus ik adviseer altijd niet zomaar van alles gaan slikken aan vitamines, supplementen...liever eerst testen of je überhaupt tekorten hebt (even een algemeen advies :))

Eefje
31-12-2022
Reageer:
Hoi Eefje,
Ik heb ook B12 enz laten checken en inderdaad daar ligt het niet aan.
Ik slik ook geen pillen en supplementen ik geloof daar namelijk niet in
Ik probeer rust te pakken, gezond te eten en veel wandelen in de natuur. Hopelijk kalmeert dat zrnuwstelsel ooit weer. 2,5 is echt lang en wat zou ik toch graag weer willen kunnen genieten zoals de rest in mijn omgeving. Sterkte allemaal 🙏

Anoniem
01-01-2023
Reageer:
Ik snap je zo goed! Voor mij nu anderhalf jaar, daarvoor ook al een keer een jaar... Ik ken verschillende mensen inmiddels die er echt lang over doen, maar het komt goed...echt waar. Sterkte!

Eefje
01-01-2023
Reageer:
Ik zit er ook bijna anderhalf jaar in, blijf et moeilijk vinden gister de hele dag beetje angstig gespannen gevoel en lichtelijk duizelig. Geen tv kunnen verdragen. Ga ik wandelen in het bos voel ik me beter dan als.ik een rondje door de buurt wandel ik ben dan wat meer gespannen duizelig en lichtelijk angstig, merken jullie ook verschil. Soms als de spanning te hoog oploop krijg ik het gevoel flauw te vallen. Pff zo vermoeiend.

Anoniem
03-01-2023
Reageer:
Ik ga ook beter in de natuur als in een woonwijk. Ik herken alles wat je schrijft. Gevoel van out gaan heb ik ook vaak!
Sterkte

Anoniem
03-01-2023
Reageer:
Hi,
Ik ben 100% doof geweest, linkerkant ook.
Overnacht had het noodlot toegeslegen, ik stond op en kon links noets meer horen, ik ben nu 3 jaar verder en het is tot op een verschil van 10% met rechts gekomen,
Ik ben door de lastigste en zwaarste periode van mijn leven gegaan, ik moest s´nachts de lakens verversen van mijn bed omdat ik ze kletsnat had gezweet.. ik was continu in angst en kon niets meer.. ik kon zelfs net meer schrijven.. ik ben dan enkele weken thuis geweest maar niet meer dan dat..
Misschien te kort zelfs..
Ik ben nu wel aan de betere hand maar heb nog veel last van panische angst bij stressmomenten.. dan vergeet ik ook alles en is mijn concentratie gewoon weg..

Bert
30-04-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>