Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Nu met donkerheid en 2x covid gaat het weer minder

Hey mensen, ik zit nu al 15 maanden in herstel en het gaat veel beter. Ik heb ook een periode gehad dat het echt super goed ging (september, 1 week naar London, kon vrijwel alles hebben).

Nu met donkerheid en 2x covid gaat het weer minder. Als ik hoog in mijn stress kom word ik heel gevoelig voor kokhalzen en soms zelfs overgeven in de ochtend. Dit heb ik eigenlijk al sinds juni vorig jaar en het blijft een probleem zodra de spanning een beetje oploopt. Hebben anderen dit ook? Ik lees er eigenlijk nooit veel over!

Taco
07-12-2023
laatste reactie: 10-12-2023

4
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ik heb dat ook, men zegt dat het komt door een te hoog cortisol gehalte (je stress hormoon), cortisol begint rond 04:00 uur op te starten. Je lijf gaat zich voorbereiden om op te staan. Ik ben rond dat tijdstip ook vaak ineens wakker. Heb het nooit gehad, maar sinds ik overspannen ben geraakt. Soms ebt het langzaam weg, maar als er dan weer stress op m’n pad komt, ben ik weer terug bij af.

S
09-12-2023
Reageer:
Hoi Taco,
Vervelend dat het nu weer even minder gaat! Ik heb niet echt last van kokhalzen of overgeven, maar wel vaak van een brok in de keel / misselijk gevoel. Gebeurt idd ook als ik hoog in mn stress zit.
Heel naar hoe je dan soms ineens weer een ‘nieuwe’ klacht kan ontwikkelen.. ik wens je veel beterschap!

Y.
10-12-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>