Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Duizeligheid, dat is alles wat mij nu nog zo houdt..

Duizeligheid, dat is alles wat mij nu nog zo houdt..

Wie herkent dit. Hoe komen we ervan af? Ik weet namelijk dat zoveel mensen hier last van hebben. Weet iemand waarom het gebeurd?

Bij psycholoog geweest en ja, chronische angst is een ding bij mij. Maar dat is al langer zo en nu duizeligheid. Waarom toen niet en nu wel? Ik wil hieruit komen om mijzelf weer goed te voelen.

Eliza
15-12-2023
laatste reactie: 26-12-2023

3
9
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hi Eliza,

Mijn voornaamste klacht is ook duizeligheid met afwisselend hoofdpijn en druk op de slapen. Ik zit nu ongeveer 3,5e maand in mijn burn out met deze klachten.

Ik focus me heel erg op "aarden". Dus in mijn lichaam aanwezig zijn en daar ook met mijn aandacht blijven. Easier said than done voor iemand die cognitief sterk, snel en gevat is... maar ik geloof heel sterk dat de klachten allemaal vanuit het hoofd-gebied komen omdat het daar overbelast is. Dus: uit het hoofd en naar het lijf!

Het gaat iets beter bij mij qua intensiteit van de klachten, maar ben er zeker nog niet.. ik vind het een pittige zit!

Sterkte <3

Willemijn
17-12-2023
Reageer:
Hi Willemijn,

Bedankt voor jouw reactie op mijn bericht. Ik merk ook verbetering in mijn klachten omdat denk ik de angst ook wat meer is weggetrokken. Maar dat het erg onaangenaam is, dat is zeker. Vooral met (stil)staan merk ik de klachten. Vaak met bezig zijn niet, zitten ook niet, wat het soort van minder eng maakt en daardoor kan ik er ook minder ernstige ziektes van maken aangezien ik ook nogal een hypochonder ben.

Ik probeer mezelf toch wat meer uit te dagen om echt meer te staan en meer te ondernemen ookal valt dat zwaar..

Eliza
18-12-2023
Reageer:
Hi Eliza,

Mijn ervaring is ook dat het lijntje tussen duizeligheid en angst nauw is.

Maar het lijkt alsof ik nu ben doorgeschoten in een modus waarin de duizeligheid het nieuwe normaal, ongeacht of er angstgedachten zijn of niet. Als ze er wel zijn werken ze versterkend, maar ze zijn nu niet de veroorzaker.

Is het bij jou ook een soort deinend gevoel? Soms als ik loop heb ik het idee dat mijn brein moeite heeft met het inschatten van diepte, alsof ik dus ga vallen. En ervaar ook veel druk/tintelingen bij mijn slapen. Herken je dat ook?

Willemijn
19-12-2023
Reageer:
ik ben en vriend van roelof zijn familie en ik deel mee dat hij zich vergiste in deze verhaal en eigenaar en daarom wil ik bij deze even zeggen stop a,u,b met deze kinderachtige gedrag en volg vooral jou vrienden hun gedrag niet en wijs hun hier ook op aan dat dit niet moet kunnen op deze website de,vr,gr,anoniem

Mark
> 2 jaar geleden
Reageer:
Hi Willemijn en Frank,

Mijn ervaring is sinds een paar dagen dat ik nu probeer te accepteren dat ik het voel en rustig maar duidelijk in en uit te ademen. Ik probeer het niet meer weg te duwen maar te nemen zoals het is en zeggen dat het weer weggaat. Ik moet zeggen dat dit heel erg helpt.

Het is een soort zweverig gevoel in mijn hoofd. Ik heb het ook op nieuwe plekken zoals nu bijvoorbeeld op bezoek bij mensen of inderdaad in winkels waar het druk is met veel prikkels. Volgens mij typische chronische angst symptoom en of course doen veel prikkels het erger maken. Ik merk nu aan mijzelf dat ik het vooral heb met het draaien van mijn hoofd of van naar beneden/zijkant kijken weer recht vooruit. Het lijkt alsof het bij mij ook aan mijn ogen kan liggen (visuele burn out). aantal dagen nu ook mijn bril afgedaan (min glazen) en ik merk dat ik sowieso al minder duizelig ben.

De angst houdt het in stand. Ik heb toevallig ook het boek gekocht van Angst is ok genaamd ‘’stilte” en dit heeft mij al heel wat geholpen. Ook nervus vagus stimulatie, ademhalingsoefeningen, meditatie, yoga, veel bewegen en meer. Alsnog is dit mijn voornaamste klacht en ben ik bang om alleen te zijn, alleen dingen te doen en bang dat ik het ergens zo blijf voelen, maar ik probeer echt te accepteren want zoals het boek omschrijft is angst ook een emotie die gehoord wilt worden. Als je het probeert weg te krijgen, komt het juist harder omdat je er constant mee bezig bent..

Nou, nee echt ik zit nu ook op de bank met duizeligheid (zweverig ofzo?) als ik mijn hoofd beweeg maar het is al zoveel minder als ik het moet vergelijken met tijdje terug. Ik hoop echt dat ik snel weer de oude ben want het duizelige is zo eng en laat je echt angstig worden en ook minder ondernemend. Ik ga namelijk nergens meer alleen naar toe. En dat terwijl ik net 12 weken geleden mama ben geworden. Het is een lastige zit…

Jullie nog tips? :)

Eliza
20-12-2023
Reageer:
Dag allen,

Ik heb reeds sinds begin Januari een stevige burnout vast. Heel wat angst en paniek maar ook vooral die duizelig/balans problemen.
Zeker als ik het wat drukker heb op het werk begint alles te draaien, dit hangt erg samen met mijn hoofd en oogpositie.

Maar dit kan even goed thuis wat starten, uit het niks kleine balans schokjes noem ik ze, beangstigend gevoel en dan ga ik er natuurlijk 150% op letten.

Soms is het een weekje beter, week er na ben ik terug uit balans en zweef en dein ik de dag door.

Herkent iemand van jullie ook schokkend gevoel in de benen? Precies een hartslag soms.


Groetjes,

Bert

Bert
21-12-2023
Reageer:
Heel herkenbaar allemaal, klinkt ook alsof velen van ons ze op dezelfde manier ervaren. Duizelingen die gepaard gaan met angst. Ik heb ze nu al zo lang dat ik er niet meer van schrik. Het blijft alleen heel vervelend.

Wat ik er het meest vervelend aan vind is dat ze zo onvoorspelbaar zijn en je er geen controle over hebt. Je moet er dus constant rekening mee houden en het weerhoudt me ervan om wat spannendere dingen te ondernemen

Hoe gaan jullie hiermee om?

Frank
21-12-2023
Reageer:
Hoi…duizelig en stress herken ik ook. Depressie en angst !De Ha. Heeft mij paroxetine 10 mg gegeven,omdat er veel gebeurd is. Angst en onrust,veel huilen .
Maar omdat het moet inwerken ook natuurlijk bijwerkingen. Trillen van binnen, de 1 zegt pure stress, angst,.mijn man sinds 1 jaar verloren,en dan de kerstdagen…..verschrikkelijk.
Ik hoop dat iemand er iets van weet,en of het erbij hoort ,die bijwerkingen 😢 want dat duizelige is echt niet leuk,word er nog meer angstig van! Nergens zin in
Lees het graag !

A.
23-12-2023
Reageer:
Hi hi,

Ben ik weer. Hopelijk heeft iedereen fijne dagen!

Ik merk echt sinds dat ik bepaalde dingen als routine heb nu, en focus op accepteren in plaats van erin blijven hangen en angstig ervoor zijn, dat het zoveel beter gaat.

En dan vooral:
- nervus vagus stimulatie
- ademhalingsoefeningen
- yoga
- meditatie
- Wim hof ademhaling en 3 minuten ijskoud af douchen! (Heel belangrijk deze volgens mij)
- accepteren wat je ervaart en er niet bang voor zijn (ook heel belangrijk, angst is een emotie en als je het weg wilt hebben, denkt je brein er juist aan en maak je het erger).

En nog wat dingen…

Bij mij speelt ook waarschijnlijk mijn bril een rol. Ook ben ik naar Ibalance in Hilversum geweest om mijn ogen te gaan trainen omdat de duizeligheid daar ook vandaan kan komen. Een visuele burn out.

Maar wellicht dat jullie dit ook op kunnen pakken. Als andere nog tips hebben. Laat het maar weten! Ik wil leren en beter worden.

Eliza
26-12-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>