Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ben in een overspannenheid/ burnout geraakt

Hoi allemaal,

Maart 2023 ben ik in een overspannenheid/ burnout geraakt.
Dit begon met hartkloppingen en een hartritmestoornis en paniekaanvallen.
Ik ben toen 2 maanden volledig thuis geweest, met psychologische hulp en een mindfulness cursus. Het ging toen zo goed, nauwelijks klachten. Ben in juni gaan reïntegreren en sinds oktober weer volledig aan het werk in een nieuw team (24uur) Ik heb ook een gezin met een tweeling van net 4 jaar.

Ik merk dat toch de klachten weer zijn opgelopen. Ben ook achteraf weer volop met mijn oude leven gestart, mogelijk dat ik mijn grenzen toch niet goed genoeg heb aangevoeld.

Dit begon met snel te veel prikkels ervaren en lichte paniek. Hierop volgden weer paniek aanvallen en sinds ik 2 weken geleden te ver over mijn grens ben gegaan (10 uur overwerken) steeds meer klachten. Ook lichamelijk.
Ik ben continue duizelig als ik sta en loop, deinend alsof ik scheef loop terwijl dat niet zo is. Huisarts geweest, die kon na enkele neurologische tests niets afwijkendes vinden en denkt dat het te maken heeft met de burnout. Ik ben heel angstig dat er iets lichamelijks mis is en continue gespannen, angstig en paniekerig. Focus ook continue op of ik wel of niet duizelig ben en kan dit heel moeilijk loslaten.

Herkent iemand zich hier in? Kunnen dit signalen van een soort terugval zijn?

Ik ga in inder geval contact opnemen met een psycholoog voor mijn angst en paniek en met werkgever om te bespreken hoe ik goed begrensd binnen mijn kunnen voor nu werk kan blijven doen.

Robin
05-12-2023
laatste reactie: 07-12-2023

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hey, klinkt alsof je in Maart inderdaad flink overspannen was, maar net op tijd gas terug hebt genomen, maar vervolgens inderdaad het onderliggende probleem niet aangepakt hebt: zelfzorg en zelfbeeld.

Dus ja, het is vrij duidelijk dat je overspannenheid weer terug is gekomen, wat je omschrijft klinkt voor mij 100% bekend. Zorgt nu weer voor FLINK gas terug, eventueel weer compleet ziek melden voor 2 maanden als het moet. Als je echt burnout raakt weet je het wel, dan kom je namelijk de bank niet meer af.

Taco
07-12-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>