Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Depressie of burn out

Depressie of burn out
Gewoon maar ergens beginnen met mijn klachten. Diagnose depresie,volgens behandelde installatie bestaat er geen burn-out. Lang gezocht naar mijn klachten. Geheel aan de grond beland. Kom ik de bank niet meer af .overleven in een tunnel visie. Gek worden van mijn gepieker,en verwarde gedachten. Je staat er mee op en je gaat er mee naar bed. Nu in een paar dagen gaat het helemaal mis .durf het huis niet meer uit. Heb het gevoel dadelijk elke hulp te laat komp. Ik vertrouw me zelf niet meer .Weet niet meer wie ik ben. Mijn afspraken met wie dan ook kom ik niet meer na .al bij het wakker worden sta ik gelijk op aan en ben ik volledig de weg kwijt. Doe niks als slapen en heb totaal geen energie meer. De weg naar ,ik maak er een einde aan komp steeds korter bij .het is wel of ik kompleet op slot geslagen ben .voel geen vreugde of wat dan ook meer. Heb de grootste moeite met nog enigszins normaal na te denken om er geen einde aan te maken. Het advies is ga eens bewegen
Enz enz .maar ik heb het gevoel ik de straat nog niet uit Kom. Ik worstel al 3 jaar met deze zelfde klachten. Er is geen verbetering helaas
Je voelt je alleen, niet begrepen, totaal op en ga zo maar door. Mijn grote angst is , me zelf wat aan te doen in een opwelling en dan is alle hulp te laat. Mijn overleving.s fase ben ik al bijna voorbij. Weet me geen raad meer .wilde dit verhaal vanmiddag al plaatsen, meer nu 22.30 ben ik pas in staat een en ander er neer te zetten. Het gevoel is eigelijk niet uit te leggen maar een wonder ik er nog ben .zijn er hier mensen met advies. Of iemand die tussen de regels door kan lezen. En begrijpen wat ik precies probeer uit te leggen. Reactie zeer welkom

Anoniem
28-11-2023
laatste reactie: 12-01-2024

4
8
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Lieve anoniem,

Het klinkt alsof u de hel op aarde doormaakt. Helaas zijn er velen met u die hetzelfde meemaken. Ook ik heb geen oplossing, maar raad je wel aan om verschillende medicatie te proberen. Soms is het net 1 bepaald middel dat werkt en waardoor de depressie ineens gelift wordt. Zelf heb ik helaas ook terugkerende depressies die mijn leven ontwrichten. Heel moeilijk en pijnlijk. Gezien de statistieken zijn we zeker niet alleen, maar eenzaam is het wel. Wil je heel veel sterkte wensen in deze duisternis. Ik wou dat ik het voor je weg kan nemen. Helaas, ik heb enkel deze woorden.

Sophie
12-12-2023
Reageer:
Lieve anoniem,

Ik herken je enorm in je verhaal. Momenteel ben ik nu ongeveer een jaar burn-out. Het is een enorm eenzaam en zwaar proces, maar weet dat herstel sowieso gaat komen ook al kun je je dat nu niet voorstellen. Luister naar jezelf en naar je lichaam, neem jezelf serieus en wees bovenal enorm liefdevol naar jezelf, hoe moeilijk dat ook is.
Ik weet niet of je al psychologische hulp hebt gekregen? Het is daarbij belangrijk dat je een psycholoog vindt waarbij je je serieus genomen voelt en waarmee je een klik hebt. Als dat niet het geval is, of als je lang op een wachtlijst moet staan, kan een burn-out coach of massagetherapeut ook enorm helpen. Bij mij helpt yoga en meditatie ook enorm, bijvoorbeeld via Yoga with Adriene op YouTube (dit is gratis).
Bewegen kan inderdaad helpen, maar naar mijn ervaring moet je dat zeker in het begin stadium niet te veel forceren. De eerste maanden van mijn burn-out liep ik max. 20-30 minuten buiten en lag daarna weer op mijn bed of op de bank. Het is wel belangrijk dat dit vervolgens niet doorslaat naar nooit meer naar buiten gaan, maar ik weet zeker dat je dat zelf op dit moment het beste aanvoelt.
Heel veel sterkte in ieder geval, en weet dat je niet alleen bent! Wellicht helpt het om boeken/podcast over ervaringsverhalen te lezen/luisteren, een extra reminder dat je niet de enige bent of 'gek' bent?

Anoniem
13-12-2023
Reageer:
Ja, jou licham stuurt de stress op bepaalde punten in jouw lichaam. Stress lokaliseert zich en versprijd zich. Jij kan zo ziek worden dat jij je zelf niet meer herkent. Na 2 jaar burnout, ziekteziektewet van hell,voel ik mij nu veel beter.
Ik heb de volgende gedaan om uit te komen: gestopt met werken, veel rust thuis zonder geluiden of mensen op bezoek, ik heb een infrarood sauna thuis gekocht. Holistisch coaching gevolgt, Bowen therapy gevolgt, drukte vermijd, fizioterapie, lopen in natuur, Lasea (lavendel olie) capsules genomen zijn in Duitsland te koop en Valeriaan capsules voor slapen . En steun van mij vriend gekrijgen!

En nu ben weer gezond en nieuwe baan en alles nu is veel beter. ik moet zorgen dat niet weer gebeurt!

Anoniem
15-12-2023
Reageer:
Ik snap je vol komen. Loop nu ook al een jaar thuis en weet niet wat ik moet doen hulp is moeilijk te vinden. En heb het gevoel dat niemand mij begrijpt waarom ik nu zo anders ben en denk. Was een heel dominant persoon en was overal aanwezig en had een uitgesproken mening. Nu ben ik vaak een zielig mannetje die het liefst weg loopt van problemen en lastig gesprek. Mijn relatie staat onder grote druk. Hou veel van mijn vrouw maar ben toch heel afstandelijk en ben het liefst alleen. Mijn partner snapt mij vaak totaal niet en daardoor gaat tussen ons alles fout. Heb het gevoel dat we iedere dag meer uit elkaar groeien. Durf vaak niet in de spiegel te kijken want dan denk ik waar is die man die altijd zo zelfverzekerd was. Ik neem in mijn omgeving heel veel waar maar reageer nergens op. Mijn veel gebruikte woord is nu laat maar 😐 . Heb soms een positieve vibe maar naar een uurtje is die al weer helemaal verdwenen. En dan is de rest van de dag weer klote.
Nou zo maak ik het allemaal een beetje mee dus je bent niet de enige met dit probleem.
Hulp vinden bij de juiste personen is erg lastig , maar hoop dat je iemand zult vinden die je kan helpen om je eigen IK weer terug te krijgen.
Veel sterkte de komende tijd.
Groetjes van A.K

A.k
21-12-2023
Reageer:
Vervolg mijn verhaal. Allereerst allemaal bedankt voor jullie berichtjes. Maar vraag me af of er ook mensen zijn .die voortdurend duizeligheid ervaren en verwardheid enz ervaren bij het s'morgens al wakker worden??? Dit duurt zo iets een hele dag door duizeligheid,verwardheid en alles op de auto piloot. Denk ik zo iets meer slaap dan nog rond loop. Het is een beetje opstaan en weer omkiepen en weer uren slapen. Voortdurend duizeligheid en het hier boven aangegeven gebeuren u verhaal zeer welkom aan iedereen hier int zelvende schuitje veel sterkte

Anoniem
22-12-2023
Reageer:
Toen ik je verhaal las, dacht ik gelijk aan de hulplijn 113 voor mensen die het leven niet meer zien zitten. 24/7 beschikbaar.

Je kunt ook eventueel contact opnemen met de Depressielijn (via Google te vinden). Daar spreek je ervaringskundigen.

Mijn eigen tip:
-pak je rust en
-drink genoeg water/vocht. 2-2,5 liter per dag. Geen of weinig cafeïne.
Als je genoeg drinkt dan moet je in ieder geval uit bed om naar het toilet te gaan.

Als het lukt dan even naar buiten gaan, gewoon deur open en dan weer naar binnen. Je merkt vanzelf of je meer stappen wilt lopen. Als het niet lukt, pak je rust.


Pearl
25-12-2023
Reageer:
Hallo Pearl allereerst bedankt voor je berichtje. Ik heb al veel ondernomen om berip te vinden en me gehoord te voelen. Heb ondertussen medicatie esitalopram. Deze werken niet echt. Ook natuurlijk gesprekken gehad met hulpverlening. Maar daar doen ze alles af met een pilletje. Deze veroorzaken alleen een opgejaagd innerlijke gevoel na mijn idee. Ook al eens naar de luisterlijn gebeld en ook al vaker de crisis dienst. Ook daar geen opname mogelijk. Tis een beetje met de rug tegen de muur idee. Of te wel van het kastje naar de muur. De burn out of depresie hulp er buiten om kost een hoop geld bij opname of wat dan ook .maar toch zeer bedankt voor je bericht. Het is zeeeer lastig om iemand te vinden die je begrijpt wat je voelt of mee maakt mvg anoniem

Anoniem
25-12-2023
Reageer:
Hey , je verhaal komt me erg bekend voor ik heb ook maanden lang achter elkaar gepiekerd en donkere gedachtens gehad dat de dood de enigste uitweg was om dat je je eigen zo ellendig voelt dag in dag uit je staat er mee op en je gaat er mee naar bed. Ik kreeg ook het advies van de huisarts om aan de medicatie te gaan , nou heb ik een erg gevoelig lichaam die vaak op medicatie slecht reageerd. Ik heb contact opgenomen met een homeopaat en zijn we er achter gekomen dat ik een aantal voedsel allergieën er ook nog eens bij had , ik ben nu 6 maanden verder en let op mijn eten wat ik wel en niet mag hebben . De burn-out en de depressieve gedachtens zijn nog niet volledig weg maar ik heb al meer licht puntjes in mijn dag bij mij zijn vooral de ochtenden nu nog heel erg lastig en de rest van de dag gaat het al beter . Ik slik ook saffraan voor mijn depressieve gedachten ( om dat mijn lichaam slecht reageert op medicatie ) dit is voor iedereen verschillende natuurlijk maar ik wilde even mijn verhaal met je delen om dat ik er veel van herkenden . Liefs S

Anoniem
12-01-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>