Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Duizeligheid vooral bij inspanning

Hallo allemaal,
Herkennen jullie de duizeligheid vooral bij inspanning? Het rare is dat ik er geen last van heb als ik buiten rustig ga wandelen maar wel bij het naar binnen gaan in winkels of bij klusjes in het huishouden.
Ik zit inmiddels 6 maanden in een burnout en het gaat gelukkig wel wat beter als aan het begin maar deze klacht wordt niet minder.
Ik hoor graag als er mensen zijn die hier ook last van hebben.

Bianca
26-11-2023
laatste reactie: 10-12-2023

1
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Duizeligheid was bij mij in t begin ook vrij erg. Trad op bij teveel inspanning. Nu, jaar later, is t minder. Ik heb t nu nog vooral bij snel opstaan uit zittende of hurkende positie. Maar bv ook als ik te lang achter elkaar fiets. Zie t als n waarschuwing van je lichaam: je gaat dan over je grenzen

Anoniem
28-11-2023
Reageer:
Die duizeligheid is een soort waarschuwingssysteem van je lijf. Hoort echt bij angstklachten. Ik had een fase waarin ik wel kon hardlopen zonder problemen maar zodra ik de kruidvat binnen liep had ik het gevoel dat de hele wereld begon te draaien. Heeft te maken met prikkels en spanning. Je moet je lichaam langzaam weer laten wennen aan dat soort plekken en dan zul je vanzelf merken dat het steeds beter gaat. Niet te hard van stapel lopen maar stukje bij beetje uitbouwen met respect voor je eigen grenzen. Maar belangrijk is om onderscheid te maken tussen vermoeidheid en angstklachten, wanneer je alles beschouwt als oververmoeidheid/waarschuwing van je lijf kom je ook niet meer over die drempel heen en blijft je bubbel heel klein. Angst simuleert helaas vaak dat gevoel om ervoor te zorgen dat je binnen de nieuwe 'comfortzone' blijft. Therapie kan hier goed bij helpen, succes!

Anoniem
29-11-2023
Reageer:
Ik herken dat wel ja. Ik ben nu bezig met de re-integratie op het werk, en merk ook als ik net iets teveel doe, dat ik duizelig naar huis ga. Ik heb het ook regelmatig na het autorijden of tijdens gesprekken met mensen. Heel vervelend..
Ik denk dat je hersenen dan de hoeveelheid prikkels even niet goed kunnen verwerken oid..

Anoniem
01-12-2023
Reageer:
Ik ben ook alleen en zoek ook een maatje waar je mee kan pr a ten
Ben 78 jaar en weduwe geen kinderen of fam zeereenzaam
Groet b ea

Anoniem
> 2 jaar geleden
Reageer:
Ik herken dat ook.
Wandelen doe je zonder druk (als het goed is).
Winkels zijn ingericht om je aandacht te trekken voor impuls aankopen.

Huishoudelijke klusjes gaf voor mij persoonlijk heel veel druk. Als ik eenmaal begon, dan zag ik zoveel meer dingen om te doen. Daarbij kwam ik achter dat ik het associeerde met straf of een manier om in een goed straatje te komen bij mijn ouders.

Het was zo erg dat alleen al het denken aan stofzuigen mij verlamde

Pearl
10-12-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>