Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Positieve ervaring citalopram

Positieve ervaring citalopram

Hoi!

Anderhalf jaar geleden zat ik wel eens op dit forum, omdat het zo slecht met me ging, maar sinds oktober 2022 niet meer. Dat was rond dat ik m'n eerste dosis citalopram nam, dat overigens pas na een paar weken echt goed werkte. Ik dacht: ik kijk eens op dit forum of ik mensen kan helpen, en ik zie veel vragen over medicatie.

Ik was zólang zó huiverig voor medicatie, er heerste bij mij zo'n groot taboe. Bij mij bleek dat volledig ten onrechte. Het is dé reden en dé doorbraak geweest voor mijn herstel. Citalopram zorgt er bij mij voor dat je minder in je hoofd zit en dat je gewoon dingen doet zonder er al te veel bij na te denken. Ik pieker tegenwoordig echt nog wel eens, maar zonder dat ik het weet filtert m'n hoofd de negatieve gedachten en een half uur later denk ik: 'huh, ik was toch aan het piekeren?', maar dat is dan gewoon automatisch weggegaan. Heel bijzonder.

Heel geleidelijk zijn door deze afname van angstgedachtes mijn fysieke klachten ook wat naar de achtergrond gedreven. Ze zijn er nog wel, maar ik heb nagenoeg mijn leven weer opgepakt en werk 20 uur per week en doe weer de sociale dingen waarvan ik nooit had gedacht dat ik ze nog kon. De overprikkeling is er wel, de hoge adem is er wel, de hoge hartslag is er soms, maar omdat je daar niet teveel op focust, mede door de medicatie, komt er nauwelijks angst bij kijken, waardoor de klacht vaak vanzelf over gaat.

Bijwerkingen zijn er bij mij nauwelijks geweest, maar het werkt voor iedereen anders! En de eerste weken zijn misschien wat onwennig, je hoofd werkt ineens heel anders dan normaal. Je zult eventjes geduld moeten hebben met oordelen of het wat voor jou is. Er zijn echt miljoenen wegen die naar een herstel leiden, bij mij heeft het 3 jaar geduurd en toen bleek dit medicijn voor mij te werken. Misschien werkt dit niet voor jou, maar een andere therapie of middel wel. Geloof mij: het komt ECHT goed. One way or another. Ook al denk je dat het nooit goedkomt, dat komt het ECHT.

Heel veel succes <3

Bart
15-11-2023
laatste reactie: 15-11-2023

7
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hi Bart,

Ik zit nu zelf sinds twee maanden thuis en werk op een lager pitje door de klachten die ik ervaar. Ik twijfel soms heel erg of ik overspannen ben, een burn-out heb of een angststoornis. Ik heb last van hartkloppingen, pijn in de borst, steken, twee keer paniekaanval gehad, maar niet uitgeput. Mag ik vragen wat voor klachten jij ervaarde?

Amber
15-11-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>